Džeko ispričao anegdotu pred debi za Inter: Zamalo da uđem u pogrešnu svlačionicu

2
Radiosarajevo.ba
Džeko ispričao anegdotu pred debi za Inter: Zamalo da uđem u pogrešnu svlačionicu
Foto: Twitter / Edin Džeko

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko dao je intervju za DAZN u kojem, između ostalog, kaže da je zamalo promašio svlačionicu pred debi, odnosno duel protiv Genove.

Podsjetimo, Inter je u subotu pobijedio Genovu sa 4:0 na San Siro stadionu u 1. kolu Serije A, a Džeko je dao četvrti gol.

Obzirom da je bio čest gost na San Siru prethodnih godina, ali u dresovima drugih klubovia poput Rome i Wolfsburga, Dijamant je zamalo otišao u gostujuću svlačionicu.

Profesor Rosensaft poziva na priznanje genocida u Srebrenici - Jevreji jedinstveni u podršci BiH

Profesor Rosensaft poziva na priznanje genocida u Srebrenici - Jevreji jedinstveni u podršci BiH

"Nije to bila moja prva utakmica na San Siru, ali jeste kao domaćinu. Krenuo sam u gostujuću svlačionicu kada mi je Perišić rekao da idem na drugu stranu", kazao je Džeko.

Dodaje da je bio nervozan pred tu utakmicu.

"Igrao sam toliko partija u karijeri, za klubove i reprezentaciju, obično nisam nervozam. Ali kada sam vidio navijače van stadiona pitao sam saigrače koliko ih može ući na tribine. Na tribinama je bila i moja majka, zatim još dvojica mojih prijatelja... Sada je San Siro moja kuća, gdje u budućnosti želim postići mnogo golova i postići lijepe stvari s Interom", dodaje Džeko.

"Dugo nisam postigao gol u Seriji A pa je za mene bilo važno to razbiti i povećati samopouzdanje za budućnost", kaže Sarajlija.

Dodao je i to da se u Interu već osjeća kao kod kuće. 'Sjajno sarađujem sa saigračima, a razlog je činjenica da ovdje ima mnogo šampiona koji znaju igrati fudbal', govori Džeko.

Narednu priliku da zaigra u dresu Intera Džeko će imati u petak navečer kada Nerazzurri gostuju kod Verone.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije