Italijani se raspisali: Edin Džeko napušta Romu, poznato i gdje odlazi

Radiosarajevo.ba
Italijani se raspisali: Edin Džeko napušta Romu, poznato i gdje odlazi
Twitter / Edin Džeko

Edin Džeko definitivno će napustiti Romu na ljeto, ali trebao bi ostati u Seriji A, najnovije su informacije iz Italije.

U ovom trenutku, prema pisanju medija s Apenina, Džeko je na raskrsnici između prelaska u Inter ili povratka na Ostrvo, u West Ham.  

Informacije iz Italije govore da je Dijamant, navodno, već pristao obući dres slavnog italijanskog kluba i u Inter dolazi kao zamjena za Maura Icardija, koji je na izlaznim vratima milanskog kluba.

Procjenjuje da bi kapiten reprezentacije BiH i najbolji igrač Rome na Meazzu trebao prijeći za 15 miliona eura.

„Transfer bi se vrlo brzo trebao ozvaničiti, a u planu je da Džeko potpiše dvogodišnji ugovor, uz nešto manju plaću nego u Romi“, pišu italijanski mediji.

U jeku brojnih nagađanja, Sky Sports je objavio informaciju da je Džeko ponuđen West Hamu.

Podsjećamo, Džekin ugovor s Romom važi do ljeta naredne godine, a sigurno da ga Vučica želi dobro unovčiti.

Naravno, u svemu ovome se pita i Džeko, koji će, ako bude morao birati između Intera i West Hama, sigurno izabrati Milano. Što iz razloga da mu je italijanska liga draža od engleske, što iz razloga da je Milano bliži Rimu, gdje Džeko u blizini aerodroma Fiumicino ima luksuznu vilu i namjerava provesti veći dio svog života s porodicom nakon završetka karijere.

Navodno subota je dan D. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije