Džeko: Da sam razmišljao o učinku Lukakua ne bih dolazio u Inter

0
Fena
Džeko: Da sam razmišljao o učinku Lukakua ne bih dolazio u Inter
Foto: EPA-EFE / Edin Džeko i Inter mogu da slave

Bosanskohercegovački nogometaš Edin Džeko u intervjuu za Corriere della Sera izjavio je da nikada nije razmišljao o stvarima koje je prije njega učinio Romelu Lukaku, te otkrio da je odbio Chelsea i Inter kada je u tim klubovima trener bio Antonio Conte.

Džeko je u dresu Intera ovog ljeta zamijenio Lukakua i zajedno sa Lautarom Martinezom postao prvi strijelac Intera ove sezone.

Lukaku je u dresu "nerazzura" u toku dvije sezone postigao 64 gola u 95 mečeva, ali Džeko je objasnio zašto nikada nije razmišljao o uspjesima svog prethodnika na San Siru.

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

Postigao 12 golova

"Ako negdje dolaziš i razmišljaš ko je tu bio prije tebe, onda je bolje da nigdje ni ne ideš. Da sam o tome razmišljao, ne bih ni došao u Inter. Znam koliko mogu dati, tako da me moj učinak ove sezone ne začuđuje", izjavio je 35-godišnji napadač.

Džeko je postigao 12 golova u 29 susreta za Inter, trenutno prvoplasiranu ekipu Serie A, sa četiri boda prednosti ispred Napolija i utakmicom manje.

Naglasio je da ima odličan odnos s trenerom Simoneom Inzaghijem, kojeg vidi više kao saigrača nego trenera.

Nije lako svima udovoljiti

"On pokušava biti iskren prema svima. Za Inter igra 25 nogometaša, nije lako svima udovoljiti. Inzaghi je iskoristio ono što je Conte napravio s ekipom, ali promijenio je način na koji igrači razmišljaju. Ranije se Inter bazirao na kontranapade, sada se igrači više zabavljaju", rekao je Džeko.

Naglasio je da mu je pobjeda bitnija od postizanja gola, te da je bio sretan u periodu kada nije postizao golove, a Inter je pobjeđivao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije