Džeko nezadovoljan nakon sjajne partije sinoć: Moramo hitno popraviti svoju igru

Radiosarajevo.ba
Džeko nezadovoljan nakon sjajne partije sinoć: Moramo hitno popraviti svoju igru
Nakon sjajne partije prethodne sedmice u Europa ligi, Edin Džeko je sinoć ponovo zablistao, ovog puta u meču Serie A u okviru kojeg je Roma savladala Pescaru na domaćem terenu, rezultatom 3:2.

U okviru ovog susreta Džeko je čak dva puta zatresao mrežu gostiju, a vrlo malo mu je nedostajalo da ponovi hat-trick, koji je u četvrtak postigao na utakmici protiv Viktorije iz Plzena, u utakmici Europa lige. Oba gola protiv Pescare sjajni Dijamant postigao je u prvih deset minuta, donijevši veliko slavlje navijačima Rome, koji su oduševljeni ovosezonskim partijama napadača rimske Vučice.

Ipak, čini se da Dijamant nije zadovoljan sinoćnjom igrom svog tima, budući da je za italijanske medije izjavio kako su imali tešku utakmicu i da moraju popraviti svoju igru.

"Počeli smo dobro i poveli sa 2:0 u veoma ranoj fazi utakmice. Onda smo se pomalo izgubili na svom putu do pobjede, izgubili smo previše lopti i zbog toga je postalo veoma teško na terenu. A tako ne smijemo igrati. Vodili smo 2:0 i onda su gosti uzvratili pogotkom. Nekako smo uspjeli postići i treći gol, ali oni su uskoro ponovo uzvratili i postavili rezultat na 3:2. Nije bilo lako, ali uspjeli smo stići do tri boda", izjavio je Džeko poslije utakmice, prenosi zvanična stranica AS Rome.

Italijanski mediji pitali su bosanskohercegovačkog napadača i o tome kakvi su planovi Rome za naredni dio sezone, kada ih očekuju derbi utakmice protiv Milana i Lazija, te kako Roma planira preoteti lidersku poziciju Juventusu.

"Stvari gledam iz utakmice u utakmicu. Tako svi treba da razmišljamo o našem poslu i da popravljamo stvari koje nas koče. Ako budemo igrali kao sinoć, nećemo pobijediti u derbiju protiv Lazija. Ovo je bio važan dan za osvojiti tri boda i ne znam šta nam se desilo. No, takvo šta ćemo morati popraviti jer dug je put do derbija, a na njemu moramo pobijediti u svim utakmicama", ističe Džeko.

Naravno, jedna od glavnih tema razgovora s novinarima bila je sezone iz snova koju Džeko igra trenutno u dresu Rome, u kojem, sjajnim partijama, sve više podsjeća na briljantnog napadača iz redova Wolfsburga.

"Postigao sam 12 golova i osjećam se odlično. Želim da zadržim takvu formu i da svom timu ponudim još više", zaključio je Džeko razgovor s novinarima, govoreći o trenutnoj formi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije