Dudićev debi iz snova: Fantastično Sarajevo postiglo sedam golova na Koševu

0
Radiosarajevo.ba
Dudićev debi iz snova: Fantastično Sarajevo postiglo sedam golova na Koševu
Foto: FK Sarajevo / Velika pobjeda bordo ekipe

Fudbaleri Sarajeva na briljantan način su najavili novu sezonu, pošto su u prvom pripremnom meču deklasirali crnogorsku Iskru iz Danilovgrada savladavši je s nestvarnih 7:1.

Sjajno je izgledao tim Feđe Dudića danas na Koševu, a utakmicu su igrali pred otprilike 2.000 gledalaca koji su bili smješteni na istočnoj tribini, a igrače su ispratili ovacijama.

Ono što je važno napomenuti jeste da su se u strijelce upisala trojica novajlija – Nardin Mulahusejnović, Ivan Ikić i Adnan Džafić.

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Povelo je Sarajevo već u 6. minuti preko Dala Varešanovića, a četiri minute poslije dobar pokušaj gostiju iz Crne Gore zaustavlja golman Muhamed Šahinović.

Novi dan i novo pojačanje na Koševu: FK Sarajevo doveo sjajnog igrača

Novi dan i novo pojačanje na Koševu: FK Sarajevo doveo sjajnog igrača

Prijetio je potom u dva navrata Hamza Čataković, ali nije bilo promjene rezultata, a u 25. minuti ponovo sjajno reaguje golman Šahinović. Zaustavio je jednog igrača gostiju u situaciji jedan na jedan i ostavio Sarajevo u vodstvu.

Kazna za taj promašaj Iskre stiže u 30. minuti. Akciju su počeli Enedin Mulalić i Irfan Ramić, koji potom igra dupli pas sa Čatakovićem, a on asistira Asmiru Suljiću koji pogađa za 2:0.

Devet minuta poslije bilo je već 3:0. Tada je Đani Salčin centrirao, a Čataković zakucao loptu u gol Iskre za veliko vodstvo Sarajeva. U finišu prvog dijela viđene su još dvije velike šanse za Sarajevo, a propustili su ih Varešanović i Mersudin Ahmetović. Ahmetović je promašio sa svega tri metra…

Prvu šansu u nastavku imao je Rijad Kobiljar u 55. minuti, ali odbranio je to sjajno golman Iskre, a uslijedio je period igre bez previše uzbuđenja.

Feđa Dudić prekrižio sedam fudbalera u Sarajevu

Feđa Dudić prekrižio sedam fudbalera u Sarajevu

Prekinut je u 71. minuti kada Ivan Ikić postiže golčinu iz slobodnog udarca, da bi samo minut poslije Nardin Mulahusejnović pogodio za velikih 5:0.

Iskra u 79. minuti smanjuje na 5:1 preko Muharemovića, ali u finišu meča Sarajevo dolazi do još dva gola. Mulahusejnović je pogodio u 84., a Adnan Džafić u 87. minuti postiže fenomenalan gol za konačnih 7:1.

Ako se po jutru dan poznaje, biće ovo fenomenalna sezona za Sarajevo, pošto Iskra nije tako naivan protivnik budući da se radi o ekipi koja je bila četvrta u crnogorskom prvenstvu i igrat će kvalifikacije za Konferencijsku ligu, piše SC.

Prijateljska utakmica, Koševo:

Sarajevo – Iskra 7:1 (Varešanović, Suljić, Čataković, Mulahusejnović 2x, Ikić, Džafić / Muharemović)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije