Novi dan i novo pojačanje na Koševu: FK Sarajevo doveo sjajnog igrača

0
Radiosarajevo.ba
Novi dan i novo pojačanje na Koševu: FK Sarajevo doveo sjajnog igrača
Foto: Tuzla City / Adnan Džafić

Sedmo pojačanje FK Sarajevo ovog ljeta je Adnan Džafić, zvanično je potvrđeno danas s Koševa.

Džafić je rođen 10. maja 1990. godine u Visokom, a u Sarahevo dolazi nakon što mu je istekao ugovor sa ekipom Tuzla City.

On je prethodne dvije sezone sa mnogo uspjeha nosio dres tima iz Tuzle i jedan je od najzaslužnijih što je njegov klub u prošloj sezoni zauzeo visoku 2. poziciju na tabeli i izborio plasman u Evropu.

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Sa 12 golova i 9 asistencija bio je jedan od najboljih fudbalera u ligi, a od strane trenera i igrača izabran je u idealni tim Premijer lige za sezonu 2021/22. Potpisan je ugovor na jednu godinu, uz opciju dodatnog produženja za još jednu.

Džafić je najveći dio svoje karijere proveo u Češkoj s obzirom na to da je 2010. godine iz visočke Bosne prešao u ekipu Caslav.

U toj zemlji se zadržao preko 10 godina igrajući za nekoliko različitih klubova, prije nego što se u ljeto 2020. godine vratio u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, ranije su Sarajevo pojačali Nemanja Tomašević, Marin Aničić, Nardin Mulahusejnović, Vlatko Drobarov, Frane Čirjak i Ivan Ikić, a bordo tim će u novu sezonu ući i sa novim trenerom Feđom Dudićem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije