Dudić stao u odbranu Isića: Kada gubimo - gubi cijela ekipa

2
Radiosarajevo.ba
Dudić stao u odbranu Isića: Kada gubimo - gubi cijela ekipa
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Konferencija za novinare u Sarajevu

Trener Veleža Feđa Dudić nije bio pretjerano nezadovoljan poslije ispadanja iz Europe, odnosno poraza od Elfsborga 1:4.

Dudić kaže da je bajka završena, ali bez obzira na to da su on i njegovi momci osvjetlali obraz svom klubu, kao i svim Bosancima i Hercegovcima.

"Falio nam je do go kraja prvog poluvremena. Na poluvremenu sam ih uvjeravao da nije realan reultat. Mislili smo da možemo, da ćemo početkom drugog dijela zabiti go. Onda smo primili go i sve je bilo jasno. Drago mi je da smo zabili jedan go. Bajka je završena. Osvjetlali smo obraz. Imali smo veliku podršku svih ljudi. Dođemo u Kikače čeka nas 150 ljudi. Ovo je nešto što ćemo momci i ja pamtiti cijeli život. Navijači su pokazali da vole klub i u dobru i u zlu. Bili su za 10 večeras, mi smo podbacili”, rekao je na početku konferencije Dudić, prenosi SC Sport.

Potom je odogovorio i na pitanje o Tariku Isiću, koji je s nekoliko grešaka večeras poklonio tri od četiri gola Elfsborgu.

"Mogli smo ga vaditi na poluvremenu, a nismo ga mogli vaditi u trećoj minuti. Do poluvremena imao je dvije tri dobre lopte. Poslije je bilo već kasno. Da sam mogao mijenjati na poluvremenu – mogao sam. Nećemo sve svaljivati na njega. Da je imao loš dan, imao je, ali kada gubimo - gubi cijela ekipa", stao je u odbranu Isića Dudić.

Velež se sada u potpunosti može okrenuti obavezama u Premijer ligi BiH.

“Nismo imali vremena ni za šta. Sve je išlo tako brzo da nismo imali vremena za spavati i odmor. Prvenstvo nismo startovali na najbolji način. Posvetite ćemo se Slobodi. Nadam se da ćemo pobijediti u nedjelju”, zaključio je Dudić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije