Držimo palčeve da ode do kraja: Mali princ nakon sedam godina u polufinalu LP

Radiosarajevo.ba
Držimo palčeve da ode do kraja: Mali princ nakon sedam godina u polufinalu LP
Nije se desilo još jedno čudo na 'Nou Campu': Juventus je sačuvao tri gola prednosti iz prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka protiv Barcelone i pošao među četiri najbolje ekipe Starog kontinenta.

Igrom Stare dame suvereno je komandirao Miralem Pjanić koji se nakon sedam godina plasirao u polufinale najprestižnijeg klupskog nogometnog takmičenja.

Podsjetimo, 2010. godine bh. reprezentativac je odveo svoj tadašnji klub - francuski Lyon - do najvećeg međunarodnog uspjeha u historiji kluba. Pamti se majstorija Malog princa na stadionu Santiago Bernabeu, pogodak kojim je eliminirao slavni Real u osmini finala.

U četvrtfinalu je pao Bordeaux, da bi Bayern, ipak, bio prejak u polufinalu. U dvije utakmice s bavarskim gigantom Pjanić je odigrao ukupno 80 minuta, ali nije mogao spriječiti poraze 0:1 i 0:3.

Sedam godina kasnije opet polufinale, ali sada je mnogo toga drugačije. Pjanić je igrački sazrio, stekao iskustvo, ključni je nogometaš kluba koji je možda i najveći favorit za trijumf u Ligi prvaka. Držimo palčeve da Mali princ ovaj put ode do kraja!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije