Drugi poraz Bordo tima na pripremama u Antaliji: Riga savladala Sarajevo

0
Radiosarajevo.ba
Drugi poraz Bordo tima na pripremama u Antaliji: Riga savladala Sarajevo
Foto: SC Sport / Sarajevo ponovo poraženo

Sarajevo je danas u Antaliji u pripremnoj utakmici doživjelo poraz od Rige.

Latvijski sastav je slavio sa 2:1.

To je za bordo tim drugi poraz u Antaliji, pošto je prije nekoliko dana od njega bio bolji Shakhtar sa 4:0, a prethodno je bio bolji sa 2:1 od Minaja. Ovo je bila ujedno i posljednja utakmica u Turskoj za tim Mirze Varešanovića, koji će se sada vratiti u bh. prijestolnicu.

Sjećanje na Sarajlije ubijene 1993. u Jukićevoj: 'Mjesto na kojem su prekinuti dječački snovi...'

Sjećanje na Sarajlije ubijene 1993. u Jukićevoj: 'Mjesto na kojem su prekinuti dječački snovi...'

Asmir Suljić i FK Sarajevo sporazumno raskinuli ugovor

Asmir Suljić i FK Sarajevo sporazumno raskinuli ugovor

Prvu priliku na utakmici imalo je Sarajevo u 7. minuti. Tada je Ćirjak centrirao iz kornera, a Džafić na drugoj stativi glavom šutira pored gola.

Šest minuta poslije Ćirjak s distance šutira, ali Purinš brani njegov udarac. Igrao je fantastično Ćirjak na početku, pa je u 16. minuti kreirao novu šansu za Džafića, čiji šut brani golman latvijskog tima.

Potom inicijativu preuzima Riga i u nekoliko navrata opasno prijeti golu Bordo tima. U nekoliko navrata su tražili penal, a dobili su ga u 44. minuti.

Siguran realizator je bio Ramires, koji pogađa za 1:0.

Sarajevo bolje ulazi u nastavak, te u 51. minuti prijeti preko Ziljkića, koji je blokiran, a deset minuta poslije je u posljednji tren zaustavljen Oliveira.

Nisu uspjeli potom ni Varešanović i Kyeremeh savladati golmana Latvijaca, koji u 69. minuti dolaze do drugog gola. Odigrali su igrači Rige prelijepu akciju i stigli do 2:0 preko Nianga.

Potom se u igru vratio Bordo tim. Varešanović je srušen u kaznenom prostoru, a penal je iskoristio Ziljkić i smanjio na 2:1.

Do kraja je Riga imala još dvije šanse, ali je odbranio Dizdarević, dok je na drugoj strani ozbiljnu šansu propustio Kyeremeh, prenosi SC Sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije