Drama u Madridu: Ramosov nesretni autogol donio Bayernu produžetke

Radiosarajevo.ba
Drama u Madridu: Ramosov nesretni autogol donio Bayernu produžetke
Sjajnu utakmicu večeras ponudio je susret Reala i Bayerna u Madridu, gdje se ova dva tima bore za prolazak u polufinale najprestižnijeg europskog nogometnog takmičenja.

Nakon što su slavili u Minhenu rezultatom 2:1, igrači Reala večeras mnogo teže igraju protiv njemačkog predstavnika u Ligi prvaka, te su Bavarci uspjeli golom Lewandowskog u 53. minuti stići do vodstva.

Ipak, u 76. minuti pogotkom Ronalda uspjeli su Madriđani izjednačiti ovaj susret, sve dok Ramos nije stigao do uloge potencijalnog tragičara.

Dvije minute nakon izjednačenja jedna nezgodna lopta stigla je do Ramosa i njegovih kolega u odbrani, a on je pokušavajuči izbaciti ovu loptu van terena nju ubacio u svoj gol, čime je razočarao cijeli stadion.

Ipak, pravu glupost napravio je i Arturo Vidal u dresu Bayerna, dobivši drugi žuti karton nakon starta u 84. minut. Šest minuta pred kraj utakmice tako je ostavio svoju ekipu sa igračem manje, no nogometaši bavarskog tima uspjeli su očuvati rezultat do kraja regularnog toka meča.

Sva ta dešavanja dovela su do produžetaka, u kojima će biti odlučen putniku u polufinale Lige prvaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije