Džajić: Zbog budućih generacija važno potencirati velike igrače prošlosti

F. Z.
Džajić: Zbog budućih generacija važno potencirati velike igrače prošlosti
Nakon što je prisustvovao premijeri filma "Džajić", autora Sabahudina Topalbečirevića u Sarajevu, slavni nogometaš i bivši prvi čovjek Crvene Zvezde Dragan Džajić istaknuo je kako je zadovoljan utiscima koje nosi iz glavnog grada BiH.

"Baho je napravio dobru priču o meni i ja sam sinoć prvi put vidio taj film. Ja sam lično zadovoljan ali teško je da ja govorim o tom filmu, mada mislim da je, prema reakcijama publike, film dobro prihvaćen", kazao je Džajić u intervjuu za Radiosarajevo.ba.

"Važno je potencirati velike igrače prošlosti, za motivaciju budućih generacija"

On je istaknuo i kako je, ne zbog njega nego zbog budućih generacija sportista, veoma važno da se projekti kao što je film Džajić potenciraju češće.

"Ovo je odličan projekt i Baho radi dobro okupljajući istaknute sportiste, sportske radnike i ljudse s prostora bivše Jugoslavije. On jednostavno ne želi da dopusti da nešto ode u zaborav. Lijepo je i treba da se potenciraju ljudi koji su napravili nešto dobro u sportu, u prošlosti, kako bi bili dobra motivacija za buduće sportiste", dodao je Džajić.

Govoreći o svojim uspjesima na mjestu direktora Crvene Zvezde, kada je ovaj beogradski klub stigao do vrha Europe i svijeta, pojasnio je kako je mnogo faktora bilo presudno za takav uspjeh.

"Zvezda je bila klub koji je prevazilazio okvire jugoslovenske lige, a ja sam po dolasku na mjesto tehničkog direktora imao mogućnost da dovodim igrače. Bilo je tu dosta dobrih igrača na ovim prostorima, a nije bio problem odakle su oni, da li iz Sarajeva, Zagreba ili Skoplja. Navijači, atmosfera, dobra uigranost i neustrašivost te ekipe doveli su nas do vrha Europe i svijeta. Žao mi je što je tako kratko trajao, ali napravili smo veliki uspjeh za naše prostore", kazao je legendarni nogometaš.

Džajić: Uvijek mi je drago biti u Sarajevu s prijateljima

Njegova posjeta Sarajevu bila je posebno zanimljiva brojnim navijačima Crvene Zvezde, ali i ljubiteljima njegovog lika i djela, koji su u velikom broju posjetili sinoćnju premijeru filma o njegovoj karijeri.

"Mnogo puta sam bio u Sarajevu i svi moji koraci su uglavnom bili u vezi sa stadionima. Tu sam stekao veliki broj prijatelja, s nekima sam igrao u reprezentaciji i dan danas mi je drago posjetiti Sarajevo i vidjeti mnoge od njih tu", kazao je Džajić govoreći o svojoj vezi s glavnim gradom BiH.

Istaknuo je i kako mu je drago vidjeti mnogo dobrih igrača s prostora bivše Jugoslavije koji igraju odličan nogomet u europskim klubovima, ali smatra kako bi mnogo bolje bilo da su svi oni dio jedne moćne reprezentacije, kao što je to nekada bila Jugoslavija. Posebno je komentirao karijeru kapitena bh. reprezentacije Edina Džeke.

"Edin Džeko je svjetski igrač, može da igra u svakom klubu, izuzetan je centarfor i izgleda mi kao da je rastao sa generacijama Bajevića, Musemića, Pančeva i drugih, koji su bili veliki igrači. O Džeki imam najljepše misljenje, mislim da je vrhunski igrač i iz utakmice u utakmicu dokazuje svoju reputaciju. Druga je stvar to što mi nemamo dovoljno novca da zadržimo te sve igrače na našim prostorima, a zamislite kakva bi sad reprezentacija Jugoslavije bila sa svima njima", zaključio je Džajić.

Kompletan intervju s legendom Crvene Zvezde pogledajte u videu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije