Donosimo listu zemalja u kojima će se nogomet uskoro igrati

Radiosarajevo.ba
Donosimo listu zemalja u kojima će se nogomet uskoro igrati
Foto: Arhiv / Liverpool

Već dva mjeseca prošla su od posljednjih utakmica elitnog nogometa u Evropi, ali djeluje kako bismo ponovo mogli uživati u najkvalitetnijem sportu uskoro.

Neke zemlje već su najavile nastavak takmičenja, nakon što su dobile instrukcije od vlada i nadležnih organa, dok se u pojedinim dijelovima svijeta već igra.

Naravno, tu su i primjeri koji ne raduju fudbalske fanove jer su pojedine lige zaključile ovu sezonu, a tu se od najkvalitetnijih izdvajaju Francuska i Holandija, piše SCSport.

Od ‘liga petice’ prva će se vratiti Bundesliga i to već narednog vikenda, dok se još uvijek čekaju odluke iz Španije, Italije i Engleske.

Kada su u pitanju zemlje čije su vlade donijele saglasnost da se igra fudbal i imamo potvrđene datume, donosimo vam listu svih i to su: Bjelorusija (već se igra), Bugarska (5. juni), Danska (30. maj), Farska Ostrva (već se igra), Finska (1. juli), Hrvatska (30. juni), Island (5. juni), Južna Koreja (već se igra), Mađarska (23. maj), Norveška (16. juni), Njemačka (16. maj), 

Poljska (29. maj), Srbija (30. maj), Švedska (14. juni), Tajvan (već se igra), Turkmenistan (već se igra), Turska (12. juni), Ukrajina (30. maj), te uz to dodajemo da je Nikaragva u vikendu koji je iza nas dobila šampiona, a to je ekipa Real Estellija koja je u finalu play-offa bila bolja od Manague i sezona je završena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije