Donesena važna odluka o nošenju zaštitnih maski na utakmicama Eura

0
Radiosarajevo.ba
Donesena važna odluka o nošenju zaštitnih maski na utakmicama Eura
Tanjug / Igrači na tribinama

Nogometne reprezentacije koje su se kvalifikovale za Europsko prvenstvo su ovih dana počele sa pripremama. Evropsko prvenstvo će se održati od 11. juna do 11. jula ove godine.

Krovna organizacija nogometna u Europi je izdala jasne instrukcije o korištenje zaštitnih maski pri spriječavanju zaraze koronavirusom, kako za vrijeme održavanja prvenstva tako i za pripremnu fazu svim reprezentacijama.

Svi u ekipama reprezentacije su obavezni nositi zaštitne maske, ljekari, oružari, članovi šireg stručnog štaba, kao i prateće osoblje reprezentacije, moraju imati isključivo medicinske maske. To je jasna instrukcija koja je stigla iz UEFA-e, vrijedi i za pripreme, ali i za Euro, u kampovima i na stadionima.

tribine - undefined

Twitter: tribine

Dakle, nisu dopuštene maske raznih kreacija, natpisa, sponzora, i ko zna čega… U reprezentacijama se to pravilo primjenjuje od početka priprema.

Pretpostavlja se da je UEFA-in razlog da se ne bi na maskama objavljivale poruke, političke ili marketinške. Svakako, igrači i stručni štab, dakle oni koji su na samom terenu, ne moraju nositi maske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije