Nyon / UEFA uvela veliku promjenu za Europsko prvenstvo

04. 05. 2021. u 12:46:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Eurpska nogometna federacija (UEFA) je objavio da će svaka reprezentacija, sudionica nadolazećeg EURA (11. juni - 11. juli, moći pozvati 26 umjesto uobičajena 23 nogometaša, kako bi se lakše suočile s rizicima zaraze covidom-19 i karantenom.

S druge strane, samo će 23 igrača biti u zapisniku za svaku pojedinu utakmicu na EURU, precizirala je UEFA u saopćenju za javnost.

Selektori moraju dostaviti UEFA-i svoj popis od 26. maja do 1. jula, ali između tog datuma i prvog meča moći će slobodno zamijeniti igrača u slučaju "ozbiljne povrede ili bolesti", s medicinski ovjerenom dokumentacijom.

Igrači koji su pozitivni na covid-19 ili oni koji su smješteni u izolaciju kao "kontakt zaraženog" spadaju u kategoriju "ozbiljne bolesti", dodaje UEFA.

Također, golmane je moguće zamijeniti prije svake utakmice.

Reprezentacije su tokom Kupa konfederacija 2001. godine prešle s 22 na sada uobičajena 23 nogometaša na velikim turnirima.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA