Doktoru iz Novog Pazara na utakmici u Beogradu slomljena vilica!

8
Radiosarajevo.ba
Doktoru iz Novog Pazara na utakmici u Beogradu slomljena vilica!
Foto: Irfan Licina / Twitter / Krvava iskaznica

U petoj utakmici finalne serije u futsalu odigrane u Beogradu, FON je pobijedio Novi Pazar sa 5:3, ali je utakmica ostala u sjenci napada na doktora gostiju Denisa Bošnjaka, kada je fizički napadnut od strane jednog navijača koji ga je udario zatvorenom šakom u predjelu lica.

Posljednji sudijski zvižduk i kraj utakmice kao da je bio samo povod za početak verbalnog i fizičkog nasilja na fudbalere i stručni štab Novog Pazara, kada su pojedini fudbaleri i navijači FON-a počeli da divljaju po terenu, a jedan od kolovođa navijača je uleteo u teren i direktnim udarcem u lice doktoru plavih, Denisu Bošnjaku, nanio povrede, te je Bošnjak sav u krvi prebačen u blnicu, prenosi SNEWS.

"Klub malog nogometa Novi Pazar napadnut je večeras u Beogradu. Napali su nas navijači i igrači FON-a, iako je utakmica trebalo da se odigra bez prisustva publike. A tribine su bile ispunjene do posljednjeg mjesta. U napadu je povrijeđen doktor Denis Bošnjak, ljekar ekipe iz našeg grada koji se trenutno nalazi na VMA. Ekipa FON-a je postala prvak Srbije sa ovom pobjedom.

Neka se stidi cijeli Fubalski savez ove zemlje koji je sve učinio da jedan klub iz unutrašnjosti ne bude najbolji u ligi, a jeste to bio tokom cijelog prvenstva.
Neka se stide organizatori koji su dozvolili da tribine budu potpuno ispunjene, a to nije bio slučaj sa utakmicama kada je Novi Pazar bio domaćin. Nepravda se podržava i lako toleriše u ovom društvu i državi.

Momci iz Novog Pazaru su svakako šampioni, s obzirom u kakvim su uslovima igrali tokom cijelog prvenstva. Respekt momci. Svi smo uz vas. Dokazali ste i pokazali kvalitet", saopćeno je iz novopazarskog kluba.

Ovaj incident izazvao je mnoštvo reakcija i osuda i na društvenim mrežama.

Neki u tome vide i odnos države Srbije prema Bošnjacima, državljanima te zemlje.

Na društvenim mrežama je objavljena i krvava službena iskaznica dr. Bošnjaka u kojem se, kako vele, može vidjeti mnogo simbolike.

"Ova slika je cijela simbolika o odnosu države Srbije i njenih građana Bošnjaka. U Beogradu na finalu futsal lige, na terenu u mučkom napadu tzv. navijača, teže je povrijeđen doktor Novopazaraca Denis BOŠNJAK. Da li ste to negdje čuli ili vidjeli? ", napisao je Džanan Baćićanin.


Oglasila se i Ajsela Delić, novopazarska doktorica, stomatologinja.

"Sinoć je u Beogradu održano finale Srbije u futsalu između finalista ekipe KMF Novi Pazar i FON-a kada su navijači domaćina teško povrijedili doktora, Novopazaraca Denisa Bošnjaka i smrskali mu vilicu. Povređeni je hospitalizovan na VMA i neophodna je operacija! Kakav huliganizam!", napisala je Delić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije