Dok Europa čeka Balkan na nogama: Vraća se Prva liga, navijači na tribinama

Radiosarajevo.ba
Dok Europa čeka Balkan na nogama: Vraća se Prva liga, navijači na tribinama
Facebook / Telekom Prva crnogorska fudbalska liga se nastavlja

Telekom Prva crnogorska fudbalska liga se nastavlja u subotu, i to pred navijačima. To je saopštio premijer Crne Gore Duško Marković na današnjoj konferenciji za medije.

Istakao je kako će broj publike biti ograničen na sportskim događajima.

“Biće dozvoljene svadbe, krštenja, ograničen broj publike na sportskim događajima, uz odgovarajuće mjere”, rekao je Marković, a prenose Vijesti.

Prije nešto više od mjesec je djelovalo nezamislivo da će se sezona nastaviti u bilo kom sportu u Crnoj Gori, a kamoli da će biti navijača na tribinama. Odbojkaški i Rukometni savez Crne Gore su poništili takmičenja 22. aprila, a iako su u međuvremenu dozvoljeni treninzi, isto je uradio i Košarkaški savez 14. maja nakon konsultacija sa klubovima.

Sezona će se vjerovatno nastaviti u vaterpolu (odluka će biti donijeta do kraja ove sedmice), ali je fudbal, kao i u Evropi, još jednom dokazao da je ispred svih sportova.

Crnogorska fudbalska liga će se restartovati 30. maja, nakon 84 dana pauze, a 13 kola, kao i polufinale i finale Kupa, odigraće se do 2. augusta. Baraž za popunu elitnog ranga biće održan 3. i 8. augusta.

Sada je ostalo samo da se odredi koliko gledalaca će biti dozvoljeno na stadionima, mada ove sezone daleko od toga da su bili ispunjeni.

Budućnost je lider sa 11 bodova više od dvostrukog uzastopnog šampiona Sutjeske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije