Željezničar je na današnji dan slavio u Zenici i osvojio Kup BiH

Radiosarajevo.ba
Željezničar je na današnji dan slavio u Zenici i osvojio Kup BiH
Foto: Screenshot / Željezničar-Čelik, 2011. godina

Nogometaši Željezničara na današnji dan 2011. godine postali su novi osvajači Kupa Bosne i Hercegovine.

Izabranici Amara Osima slavili su i uzvratnoj utakmici kupa protiv Čelika.

Željezničaru je ovo bio četvrti osvojeni Kup BiH. Igrači sa Grbavice su pehar namijenjen pobjedniku Kupa BiH podizali 2000., 2001., 2003. godine.

Nakon 1:0 na Grbavici, Plavi su slavili sa 0:3 na Bilinom Polju i tako osvojili toliko željeni trofej za 90. godišnjicu kluba.

Susret je kasnio više od deset minuta iz razloga što menadžer Željezničara, Amar Osim nije želio izvesti svoje igrače na teren, dok na tribine ne uđu navijači njegovog kluba.

Nakon intoniranja himne domaći su krenuli ofanzivno i zaprijetili preko Adilovića, ali je njegov udarac iz slobodnjaka završio pored gola.

Željezničar je iz prve ozbiljnije prilike pogodio. U 12. minuti nakon gužve u šesnaestercu domaćih, do lopte dolazi Savić i topovski pogađa za veliko slavlje gostujućih igrača.

Nakon primljenog gola domaći su krenuli još ofanzivnije, a odličnu priliku u 35. minuti ne koristi Adilović čiji udarac sa 6 metara glavom fantastično brani Šehić.

Zeba se, četiri minute kasnije našao u dobroj prilici, ali je njegov udarac odbranio Bilobrk.

Igrala se 40. minuta kada Šehić brani topovski udarac Adilovića, lopta se odbija do Hadžića kojeg u šesnaestercu ruši golman gostiju, a sudija pokazuje na jedanaesterac.

Loptu na bijelu tačku stavio je Adilović, ali je promašio cijeli gol, te se na odmor otišlo sa prednošću gostiju od 0:1.

Željezničar je prvi zaprijetio u nastavku i to preko Zebe, koji u 60. minuti iz slobodnjaka pogađa prečku.

Izabranici Abdulaha Ibrakovića imali su inicijativu, ali nisu imali rješenje za odbranu Plavih.

Zeba je u 70. minuti izveo slobodni udarac i sjajno pogodio za 0:2, a slavlje navijača iz Sarajeva moglo je početi.

Samo četiri minute kasnije sjajna kontra Željezničara, Bešlija je sjajno probio po desnoj strani, ušao u šesnaesterac domaćih i asistirao Staniću kojem nije bilo teško da pogodi za konačnih 0:3.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije