Doček fudbalera Sarajeva: "Marš na Drinu" svirao na stadionu u Banjoj Luci

/ Komentari (16)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Mustafa Golubić

Teško je nekome objasniti koji kao nacija postoji od sijela u Holiday Inn-u iz 1993. godine da postoje narodi koji imaju istoriju i kulturu koja seže daleko u prošlost. Marš na Drinu je kovačnica koja je nastala u Prvom svjetskom ratu kada su Srbi porazili Austro-Ugare i njihove muslimanske sluge. Ne mogu Srbi zbog muslimsnskih frustracija da guraju svoju svijetlu istoriju ispod tepiha.

Ha

Nije mars na drinu vec mars u tursku, gdje vam je i mjesto.

Ha

Nije mars na drinu vec mars u tursku, gdje vam je i mjesto.

Ha

Nije mars na drinu vec mars u tursku, gdje vam je i mjesto.

Ha

Nije mars na drinu vec mars u tursku, gdje vam je i mjesto.

Ha

Nije mars na drinu vec mars u tursku, gdje vam je i mjesto.

Ha

Nije mars na drinu vec mars u tursku, gdje vam je i mjesto.

Ha

Nije mars na drinu vec mars u tursku, gdje vam je i mjesto.

Ha

Nije mars na drinu vec mars u tursku, gdje vam je i mjesto.

Ha

Nije mars na drinu vec mars u tursku, gdje vam je i mjesto.

Ha

Nije mars na drinu vec mars u tursku, gdje vam je i mjesto.

Mars

Mars preko drine ko nevoli Bosne i Hercegovine

Buki

Bosnjaci su takode voleli tu pesmu. Ali nakon velikih zlocina u Srebrenici i oko Drine koji su pocinjeni uz zvuke ove pesme ta pesma im nije vise draga. Sasvim posteno i logicno. Sami stvaramo neprijatelje.

Za škiju đikana koji se predstavlja kao Mustafa

Srbi i nisu nacija. Srbijanci su nacija a srbi su Velikosrpski projekat svetosavske teroristicke ideologije. Svetosavski teroristi pokusavaju sve pravoslavce na Balkanu konvertirati u sotoninu sektu svetosavlja. Krajnje je vrijeme da pravoslavni svijet ovu sotoninu sektu izbaci iz svojih redova!

BiH

Teško je nekome objasniti koji kao nacija postoji od sijela u Holiday Inn-u iz 1993. godine da postoje narodi koji imaju istoriju i kulturu koja seže daleko u prošlost. Marš na Drinu je kovačnica koja je nastala u Prvom svjetskom ratu kada su Srbi porazili Austro-Ugare i njihove muslimanske sluge. Ne mogu Srbi zbog muslimsnskih frustracija da guraju svoju svijetlu istoriju ispod tepiha. ka Mustafa Golubić --- Teško je nekome objasniti da je nacija floskula koju su izmislili fašistoidni degenerici da bi i time, sem ostalih metoda pokušavali prisvojiti tuđi teritorij, kako i danas rade u nevjerovatnom, retardiranom kontinuitetu koji traje skoro 250 godina. Ako uopste postoji pojam „nacije“ onda je logično da ovdje postoji samo domaća, Bosanska nacija. Ekvivalent tome bi bio da postoji i Srbijanska, ili Hrvatska.....logično... Ali, u tom slučaju ti smrade ne pripadaš srbijanskoj naciji jer nisi Srbijanac, mada bi to žarko htio biti. Nažalost, glupi si Bosanac kao i ja i svi mi, a lako ti je provjeriti sta si: Otiđi u Beograd, reci da si iz Banjaluke, Sarajeva ili Doboja pa ćeš vidjet šta će ti Srbijanac reći šta si za njega. Pošto si vjerovatno čuo za čovjeka čijim si se imenom potpisao, očigledno prosvijetljen Bjelogrlićevom serijom Senke nad Balkanom, pretpostavljam da si i upućen u neku elementarnu istoriju ali po svemu sudeći jako površno. I naravno, uz jako diskutabilnu istinitost hronologije i tumačenja iste od izvora iz kojeg si to „iscrpio“. Ali, ne vrijedi se s budalom raspravljati kako pametni Niče davno reče jednom. Ja bih na tu njegovu tvrdnju dodao i neuke, kakav si ti. BTW; Nikad nikakve „Austro-Ugare s njihovim muslimanskim slugama“ Srbi nisu porazili i I svjetskom ratu. Nigdje. Dapače, Srbi su u svim tim ratovima gotovo pa svaki svaki od njih izgubili. Od Kosovske bitke pa naovamo. Pošto baštiniš Golubića, očigledno, lijepo bi bilo da znaš gdje i kako je taj čovjek postao to što je bio, i usljed čega. A evo ti i natuknica: Sticajem okolnosti i u uslovima velike bježanije srpske vojske na Krf Mustafa je zbog referensi kojima je raspolagao postao to što jeste. Valjda ti i to malo govori o „Srpskim herojstvima“. Zaključno sa svim gore napisanim, građani Banjaluke i navijači nekako polažu pravo na intonaciju pjesme „Marš na Drinu“ kao što npr, Marokanac ima veze s Kineskom himnom, dakle – nigdje veze. To nije nikakva pjesma koja govori o „Herojstvima“ bosanskog grada Banjaluke a ni njenim stanovnicima ili fudbalskom klubu iz tog grada. Al eto. Valjda je i inat koji prosipate ovdje već evo 30 godina potkovan jedino neobrazovanošću ljudi poput tebe, uz naravno, neizostavni faktor koji samo i jedino spaja vas iz BiH i Srbijance iz Srbije – Notorna laž, toliko bestidna i rudimentarna da normalan um jednostavno zašuti pred njom i jednostavno je samo izignoriše. To vam je jedino zajedničko, definitivno. Ništa više.

Nino

Dževudine, ti sve znaš, samo ti ime primitivno. Svojatate BiH, a ona je povijesno kršćanska zemlja. Povelju nije pisao 1189. neku aga ili beg, , već katolik Ban. Vi ste Bosnu izdali za šaku dukata i prešli na stranu osvajača. Prodali i identitet i vjeru. Naciju niste imali ni u bivšoj državi, a ni jezik (SH je bio) . Šta sad prevrtljivi hoćete . Bolje da šutite. Vi ste po svjetonazoru, vjeri i kulturi, strano tijelo u Europi.

/ Najnovije