Direktorica FK Sarajevo Ajla Alimanović odgovorila načelniku općine Centar Srđanu Mandiću

8
Radiosarajevo.ba
Direktorica FK Sarajevo Ajla Alimanović odgovorila načelniku općine Centar Srđanu Mandiću
Foto: Instagram / ayla_alimanovic / Ajla Alimanović, direkorica FK Sarajevo

Ajla Alimanović, direktorica Fudbalskog kluba Sarajevo, ponovo se oglasila na Facebooku.

Ovog puta, čitavu objavu posvetila je Srđanu Mandiću, načelniku sarajevske općine Centar.

Njenu objavu prenosimo u cijelosti:

Hit na TikToku: Pjevao od Sarajeva do Beča, suputnici u autobusu ga slušati 14 sati

Hit na TikToku: Pjevao od Sarajeva do Beča, suputnici u autobusu ga slušati 14 sati

"Poštovani g. Srđan Mandić,

Bit ćemo zahvalni Općinskom vijeću ukoliko se amandmanima obezbijedi adekvatan iznos za podršku razvoju omladinskog pogona našeg kluba jer razvoj mladih i sporta mora biti prioritet svih državnih, entitetskih i lokalnih nivoa. Ukoliko govorite o iznosu 300.000 KM u 2023. godini to može biti polazna tačka ali i dalje morate biti svjesni da sportska infrastruktura košta mnogo više i da je baš ona, jedan od krucijalnih preduslova za razvoj vrhunskog sporta.

Tretman kakav Općina Novo Sarajevo daje svom matičnom klubu je minimum kakav očekujemo od vas za vaš matični klub i od toga nećemo odustati.

Trebate biti ponosni jer smo zahvaljujući našim insistiranjem uspjeli ući u prvi krug renoviranja nogometnih travnjaka u BiH. Ne mislite li da ako to zaslužuju Banjaluka, Tuzla i Mostar da to isto zaslužuje Sarajevo? Lokalne vlasti u tim gradovima su se rado odmah uključile u projekat sufinansiranja travnjaka i zahvaljujem se što ste vi uradili isto. Na to trebate biti ponosni.

Na kraju ono najvažnije a isto vam je komunicirano na više sastanaka u ovoj godini:

Stadion Koševo će nastaviti biti dom FK Sarajevo ali samo ukoliko zajedno s vama pronadjemo adekvatno i samoodrživo rješenje koje podrazumijeva ulaganje obje strane i izgradnju kompleksa koji će oživjeti taj dio grada a nama pružiti adekvatne prihode koji će pokriti operativne troškove i osigurati povrat na investiciju u razumnom vremenskom periodu.

Mi nećemo ostati na Koševu ukoliko ne bude postojala dobra volja od strane Općine Centar a koju vi vodite, da sprovedemo kapitalnu investiciju od skoro 100 miliona KM a za koju smo spremni osigurati kapital.

Ukoliko, pak niste voljni krenuti u realizaciju gore navedenog, zajedno s našim klubom, kojeg zovete “strateški partner” pozivamo vas da se kreditno zadužite, sami renovirajte stadion i onda ga nama izdate po tržišnim cijenama.

Lijepo je fotografisati se na travnjaku ali vas pozivam da se odete fotografisati u svlačionicama, tunelu i na bilo kojoj tribini, poželjno dok pada kiša pa da se uvjerite u uslove po kojima naši navijači gledaju utakmice svog voljenog Kluba.

Ukoliko ipak niste zainteresovani ni za jednu od opcija navedenih iznad i to je uredu. Mi ćemo onda promijeniti našu adresu i započeti saradnju s nekom drugom lokalnom zajednicom koja prepoznaje značaj ovakve investicije i gdje će nas dočekati širom otvorena vrata i istinski “strateški partner”.

Još jednom, i na sreću, za razliku od drugih sportskih udruženja nama donacija ili “sadaka” ne trebaju. Nama treba lokalno partnerstvo koje razumije značaj ovakvog projekta a koji može biti ostavština za generacije iza nas.

Srdačan bordo pozdrav!", navela je u objavi Alimanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije