Direktor Rome: Džeko nakon završetka karijere dobija novu funkciju

1
Radiosarajevo.ba
Direktor Rome: Džeko nakon završetka karijere dobija novu funkciju
Foto: EPA-EFE / Edin Džeko/Arhiva

Tiago Pinto, koji će od januara biti novi generalni direktor Rome, pokušat će produžiti ugovor Edina Džeke, a prijedlog bi trebao uključivati i funkciju za Dijamanta u rimskom klubu nakon okončanja karijere, piše list Il Messaggero, a prenosi scsport.ba.

“Džeko i još jedna obnova kojom će stići Pruzza” naslov je Il Messaggera, koji aludira na to da našem napadaču treba minimalno još jedna sezona kako bi stigao Roberta Pruzza na drugom mjestu vječne liste najboljih strijelaca kluba.

Aktuelni kapiten Vučice trenutno je na 111 golova – 27 manje od Pruzza, dok je na vrhu nedostižni Franceso Totti sa čak 307 pogodaka.

Džeki ugovor s Romom ističe 2022. godine, ali u Romi imaju dugoročne planove s Dijamantom.

Glavni cilj novog generalnog direktora Rome bit će obnova Džekinog ugovora kada preuzme funkciju u januaru, a ponuda će uključivati i mjesto na nekoj od funkcija u klubu nakon okončanja karijere.

Kapiten Zmajeva je ove sezone odigrao 12 utakmica za Vučicu u svim takmičenjima i postigao je pet golova uz jednu asistenciju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije