Direktor Fiorentine zarazio koronom cijelu porodice: Punac i punica završili u bolnici

Radiosarajevo.ba
Direktor Fiorentine zarazio koronom cijelu porodice: Punac i punica završili u bolnici
Twitter / Daniele Prade

U vrijeme kada su u Italiji najavili povratak na teren, iz Firenze stiže vijest da u ovom klubu ima najviše članova pozitivnih na COVID-19.

Trenutno su u izolaciji šestorica nogometaša, a njima se pridružio i sportski direktor Daniele Prade, koji je o svom iskustvu pričao za italijanske medije.

„Osjetio sam na svojoj koži COVID-19. Čak devetoro članova moje porodice se zarazilo, unio sam virus u kuću. Prenio sam ga supruzi, kćerki, punca i punicu, rođacima“, otkrio je Prade.

Svi su prošli s lakšim simptomima osim punca i punice, koji su "zaglavili" u bolnici 30 dana.

„Njima je bilo najgore, za njih sam se najviše plašio. Bili su u bolnici 30 dana, ali srećom da su bili smješteni u jednoj od najboljih klinika na svijetu za ovaj virus“, priča Prade.

Poslije traumatičnog iskustva, Prade je sretan što se sve završilo bez žrtava.

„Ovaj virus je prepreden, podmukao. Ne možete da ustanete iz kreveta niti da odete u kupatilo, imate temperaturu, znojite se, kašljete, imate dijareju. Postaje prilično zastrašujuće onog trenutka kada vidite da se i ljudi oko vas razboljevaju, a ambulantna kola ih odvoze u bolnicu“, zaključio je sportski direktor Fiorentine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije