Dinamo imenovao Zorana Mamića za trenera

Radiosarajevo.ba
Dinamo imenovao Zorana Mamića za trenera
EPA / Zoran Mamić

Upravni odbor GNK Dinamo Zagreb imenovao je Zorana Mamića za šefa stručnog štaba

Podsjetimo, Mamić je radio kao šef stručnog štaba od 2013. do 2016. godine. 

"Uprava GNK Dinamo donijela je odluku o imenovanju Zorana Mamića za glavnog trenera prvog tima kluba. Prilikom donošenja ove odluke vodili smo računa da Zoran Mamić kao bivši trofejni igrač, kapiten ekipe, dugogodišnji sportski direktor, a od 2013. do 2016. glavni trener, najbolje poznaje sistem Dinama",kazali su u saopćenju iz Dinama.

Naveli su da je to posebno važno u svjetlu činjenice da će odmah po završetku postojeće sezone biti započeta nova sezona, u kojoj su ambicije osvajanje novog naslova prvaka Hrvatske i plasman u neku od UEFA liga.

"U trenerskom mandatu Zorana Mamića osvojili smo pet trofeja, igrali Europa ligu te Ligu prvaka u kojoj pamtimo veliku pobjedu nad Arsenalom u Maksimiru. On je u tom razdoblju promovirao i dao priliku nizu mladih igrača poput Marka Pjace, Danija Olma, Nikole More, Borne Sose, Filipa Benkovića, Filipa Brekala, Amera Gojaka", navodi se u saopćenju. 

Mamić je osim u Dinamu radio i kao trener Al-Nassra (2016/2017), Al-Aina (2017-2019) i Al-Hilala (2019).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije