Dinamo Zagreb otpustio trenera koji je činio čuda u Europi: Mamić mu došao glave

Radiosarajevo.ba
Dinamo Zagreb otpustio trenera koji je činio čuda u Europi: Mamić mu došao glave
Foto: EPA-EFE / Nenad Bjelica

Dinamo Zagreb je u četvrtak i defintivno ostao bez trenera! Nenad Bjelica je napustio kormilo Modrih nakon što je sporazumno raskinuo ugovor poslije sastanka koji je trajao tri i po sata.

On je sa Dinamom pravio čuda u Europi, stvorio je od Danija Olma ozbiljnog igrača, kojeg je zagrebački klub prodao za 45 miliona eura u Leipzigu, a Dinamo je igrao ozbiljan nogomet i dominirao je u Hrvatskoj, a igrao je na vrhunskom nivou i u Ligi prvaka.

Međutim, Bjelica je nedavno ušao u sukob sa Zdravkom Mamićem, šefom Dinama koji se od hrvatskog pravosuđa krije u Međugorju, u Bosni i Hercegovini.

Sve je počelo od šokantnom ispadanja iz Lige prvaka u posljednjim sekundama meča na Maksimiru protiv Šahtjora, kada je Dinamo u nadoknadi primio dva gola, a kulminiralo je nakon što su Bjelica i igrači odbili smanjenje plata usljed krize zbog koronavirusa. 

Građanski fudbalski klub Dinamo i gospodin Nenad Bjelica dogovorili su sporazumni raskid poslovne saradnje. Klub zahvaljuje Nenadu Bjelici na dosadašnjoj saradnji i rezultatima koje je ostvario kao trener Dinama“, kratko je zvanično objavio Dinamo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije