Dinamo eurogolom pobijedio veliki West Ham u gostima

0
Radiosarajevo.ba
Dinamo eurogolom pobijedio veliki West Ham u gostima
Foto: Screenshot/Twitter / Kakav pogodak!

Kompletirana je grupna faza Evropske lige nakon što je odigrano posljednjih osam utakmica zadnjeg kola, a plasman u nokaut fazu ostvarila su dva velikana sa Balkana – Dinamo Zagreb i Crvena zvezda, piše Scsport.

Dinamo Zagreb priredio je iznenađenje u Londonu i savladao West Ham sa minimalnih 0:1. Jedini pogodak na utakmici postigao je Oršić u četvrtoj minuti i to na fenomenalan način. Amer Gojak je odigrao cijeli susret, dok je Luka Menalo presjedio na klupi.

Spektakularan pogodak Oršića možete pogledati OVDJE.

Black Tie 2 | Sud BiH objavio detalje odluke: Evo kome su izrekli mjere zabrane

Black Tie 2 | Sud BiH objavio detalje odluke: Evo kome su izrekli mjere zabrane

S obzirom da su Modri slavili, nije ih zanimao rezultat iz Belgije, gdje je Rapid iz Beča savladao Genk sa 0:1 golom Ljubičića, te je tako došao do trećeg mjesta u grupi i takmičenje će nastaviti u Konferencijskoj ligi. U austrijskom timu Srđan Grahovac je priliku dobio sa klupe.

Crvena zvezda je u grupi F zauzela prvo mjesto nakon remija sa Bragom na gostovanju (1:1). Portugalci su poveli pogotkom Galena iz penala u 52. minuti, a također sa bijele tačke pogodio je Katai u 70. minuti za 1:1 i do kraja susreta nije bilo promjene rezultata.

Beogradski tim je došao do prvog mjesta zahvaljući tome što Midtjylland nije uspio savladati Ludogorets na gostovanju. Meč u Bugarskoj završen je bez pogodaka.

Ferencvaros je pobijedio Bayer Leverkusen sa 1:0, a mađarski tim se već ranije oprostio od Evrope. Jedini pogodak na utakmici djelo je Laidounija u 82. minuti. Samo dva bh. fudbalera su bila u sastavu, a od prve minute za Ferencvaros igrali su Adnan Kovačević i Stjepan Lončar.

Evropska liga:

Grupa E

Lazio – Galatasaray 0:0

Marseille – Lokomotiv Moskva 1:0

Grupa F

Ludogorets – Midtjylland 0:0

Braga – Crvena zvezda 1:1

Grupa G

Celtic – Betis 3:2

Ferencvaros – Bayer Leverkusen 1:0

Grupa H

Genk – Rapid 0:1

West Ham – Dinamo Zagreb 0:1

     

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije