Dinamo Zagreb eliminisan iz Lige šampiona

0
Radiosarajevo.ba
Dinamo Zagreb eliminisan iz Lige šampiona
Foto: EPA-EFE / Dinamo Zagreb ispao iz Lige prvaka

Sheriff je izbacio Dinamo Zagreb i plasirao se u grupnu fazu Lige prvaka, dok će Modri takmičenje nastaviti u grupnoj fazi Europske lige, dok je plasman u najjače klupsko takmičenje na svijetu osigurao i Salzburg.

Moldavci su u Zagreb došli sa prednošću od tri gola iz prve utakmice (3:0), a večerašnji okršaj završen je bez pogodaka. Sheriff je već u četvrtoj minuti pogodio stativu, a u nastavku prijetio je Bruno Petković, piše SC Sport.

Mislavu Oršiću je poništen pogodak u 77. minuti zbog ofsajda, a Petković je još jednu veliku priliku propustio u 87. minuti. Luka Menalo i Amer Gojak priliku su dobili sa klupe, a u igru su ušli u 84. minuti.

Admir Čavalić: 'Protiv sam neradne nedjelje, ima drugih načina kako pomoći radnicima'

Admir Čavalić: 'Protiv sam neradne nedjelje, ima drugih načina kako pomoći radnicima'

Tako je Sheriff nakon Crvene zvezde, iz kvalifikacija za Ligu prvaka eliminisao još jednog regionalnog velikana.

Salzburg je istim rezultatom kao u prvoj utakmici savladao Brondby u revanšu u Danskoj (1:2). Golovima Benjamina Šeška u četvrtoj i Brendena Aaronsona u desetoj Austrijanci su poveli sa 0:2. Jedini pogodak za domaće postigao je Kevin Tshiembe u 62. minuti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije