Dijamant iz BiH obasjao Rim: Džeko svojim golovima postaje legenda Vučice

Radiosarajevo.ba
Dijamant iz BiH obasjao Rim: Džeko svojim golovima postaje legenda Vučice
Foto: AS Roma / Edin Džeko

AS Roma savladala je ekipu Bologne rezultatom 1:2, a pobjedonosni gol u 93. minuti postigao je Edin Džeko.

Polovinom augusta, Edin Džeko je dogovorio novi trogodišnji ugovor sa Romom koji će trajati do 30. juna 2022. godine, a u svoje četiri sezone s klubom je postigao 91 u dresu popularnog kluba sa Olimpica., čime je postao sedmi igrač na klupskoj listi vodećih strijelaca svih vremena.

Trener Rome oduševljen Bh. dijamantom: Džeko je temelj tima, sjajan je igrač

U utakmici 4. kola italijanske Serije A fudbaleri Rome pobijedili su u gostima Bolognu 2:1. Pogodak odluke na Stadionu Renato Dall'Ara postigao je bh. reprezentativac Edin Džeko koji je u 94. minuti glavom zatresao mrežu. Bravo, Bh. dijamantu: Edin Džeko donio pobjedu Romi u 93.


Pobjedonosni zgoditak protiv Bologne bio mu je četvrti gol ove sezone u petom nastupu čime je zasigurno najavio da bi ovo mogla biti njegova sezona kada će opet biti noćna mora za golmane u Italiji, kao i u Europi.

Trenutno, Džeko se nalazi na sedmoj poziciji liste najboljih strijelaca rimskog kluba svih vremena,  i približio se Vincenzu Montelli koji je na šestom mjest sa 102 pogotka.

Podsjećamo, Džeko je prvi igrač koji je ikada postigao 50 golova u tri europske od pet liga petice (Bundesliga, Premijer liga i Serija A), postigao i preko 50 golova na međunarodnom nivou.

Bio je najbolji strijelac Serie A tokom sezone 2016-17.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije