Dijamant poručio navijačima Rome: Treba nam vaša podrška

Radiosarajevo.ba
Dijamant poručio navijačima Rome: Treba nam vaša podrška
EPA / Edin Džeko
Gledajući kroz statistiku, 2016. će biti zaista izvanredna godina za kapitena fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, te napadača Rome Edina Džeku.

Čak 23 gola i devet asistencija u drugom dijelu godine učinit će da Džeko i njegovi fanovi itekako zapamte godinu koja je na izmaku iako je njegova igra u periodu od januara do maja bila zaista za zaborav.

Kratku prazničnu pauzu Džeko je iskoristio za odmor u Dubaiju, gdje se nalazi s porodicom, ali je najavio da će se prvi vratiti s jasnim ciljem da Romu, sa suigračima, odvede do vrha tabele italijanskog prvenstva.

"Juventus je jaka ekipa, ali za nas je sve moguće i ništa nije gotovo", izjavio je Džeko za medije, a prenosi Gazzetta.

Ono što najviše tišti Dijamanta, koji je navikao na pune stadione u Engleskoj i Njemačkoj jesu poluprazne tribine stadiona u Rimu, zbog mnogih poteškoća i barijera koje se stvaraju u ovim trenucima.

"Igramo za naše navijače i kada vidimo prazne tribine, pa zatim odemo na stadion Juventusa koji je rasprodan, veoma nam je teško. Da je naš stadion pun na svakoj utakmici, bilo bi mnogo lakše, ali i pored toga ponavljam da prvenstvo nije gotovo – borit ćemo se", ističe Dijamant.

Veoma zanimljiv je i njegov komentar u vezi s cijelom situacijom u italijanskom fudbalu, posebno kako je on vidi otkad je doživljava "na svojoj koži", posebno nakon veoma teškog perioda privikavanja na novi sistem igre.

"Šta to nisam shvatio u vezi s italijanskim fudbalom? Sve. Postoji mnogo ekipa koje se mogu nadmetati sa svima i to je jedan od razloga zašto Spalletti ima pravo kad mi kaže da mi nedostaje zlobe u igri", ističe uz smijeh uvijek optimistični Džeko koji je, pronašavši balans između zadovoljstva trenera i kritika, zaigrao zaista sjajno ove sezone i mogao bi biti jedan od predvodnika Romine utrke s Juventusom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije