Di Francesco: Džeko je rođen da postiže golove

Anadolija
Di Francesco: Džeko je rođen da postiže golove
Fudbaleri Rome odigrali su sinoć odličnu utakmicu na Stamford Bridgeu protiv Chelseaja, koja je završena rezultatom 3:3.

Najzaslužniji za vrijedan bod "romanista" u trećem kolu grupe "C" Lige šampiona bio je balkanski dvojac Edin Džeko i Aleksandar Kolarov.

Chelsea je u ranoj fazi utakmice poveo s 2:0, ali je Džeko postigao dva gola, a Kolarov jedan uz asistenciju za preokret na 3:2. Ipak, bod je domaćinu spasio Eden Hazard.

Eusebio Di Francesco, trener Rome, bio je oduševljen izdanjem cijelog tima, a posebno Džeke kojeg je nazvao "rođenim strijelcem".

"Džeko je rođen da postiže golove. Često ga kritikuju, ali protiv Chelseaja je pravio razliku", rekao je Di Francesco, te dodao:

"Čak i kada smo gubili, vidio sam da tim radi ono što sam tražio od njih i da dobro igra. S gledišta naše igre prezadovoljan sam. Žao mi je što smo igrali tako dobro, a ne možemo se kući vratiti sa rezultatom koji smo htjeli."

Džeko je nakon susreta istakao da činjenica da su Chelsea na njihovom terenu doveli na rub ponora pokazuje koliko je italijanska liga u posljednje vrijeme napredovala.

"Bila je to sjajna noć za nas. Bod je dobar, ali mogli smo i da pobijedimo. Odigrali smo nevjerovatnu utakmicu. Šteta je što smo primili tri gola, ali Chelsea je pokazao svoju snagu i realizovao sve šanse koje je imao", kazao je kapiten bh. reprezentacije.

Zanimljivo, Džeko u vrijeme dok je igrao za Manchester City, od 2011. do 2016. godine, nikada nije zatresao mrežu Chelseaja.

"Sada sam sve to nadoknadio", kratko je rekao Džeko.

U grupi "C" nakon tri odigrana kola Chelsea je lider sa sedam bodova, dok je Roma druga sa pet. Slijede Atletico Madrid s dva i Qarabag s jednim bodom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije