Detalji nesreće u kojoj je poginuo otac Marka Livaje: Vozio je motorom u suprotnom smjeru

0
Radiosarajevo.ba
Detalji nesreće u kojoj je poginuo otac Marka Livaje: Vozio je motorom u suprotnom smjeru
Foto: Hajduk.hr / Marko Livaja

Kao grom iz vedra neba u nedjelju, 28. augusta, odjeknula je vijest kako je otac najboljeg igrača splitskog Hajduka Marka Livaje, poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći.

Livaju je vijest o očevoj smrti zatekla dok je bio sa ekipom u Osijeku na gostovanju u derbi meču 7. kola HNL-a. No i pored toga, kapiten Splićana je stegao zube i zaigrao u sinoćnjoj utakmici.

Inače, Livaja je postigao gol s bijele tačke u porazu svog tima od 2:1.

Matematički genije: Gimnazijalac iz BiH riješio matematički problem star 58 godina!

Matematički genije: Gimnazijalac iz BiH riješio matematički problem star 58 godina!

U međuvremenu je Općinsko državno tužilaštvo u Splitu objavilo izvještaj o nesreći.

U teškoj saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj poginuo otac fudbalera Marka Livaje

U teškoj saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj poginuo otac fudbalera Marka Livaje

"Dežurna zamjenica općinske državne advokatice u Općinskom državnom tužilaštvu u Splitu je 28. augusta 2022., u saradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske te stalnog sudskog vještaka za saobraćaj, provela uviđaj prometne nesreće koja se dogodila 28. augusta  2022., oko 01:22 sati kod Kaštel Sućurca.

Prema do sada prikupljenim podacima utvrđeno je da se lično vozilo, kojim je upravljao hrvatski državljanin (2002.), kretalo južnom trakom brze ceste Trogir-Solin iz pravca zapada u smjeru istoka. Vozač motocikla (hrvatski državljanin, 1966.) kretao se suprotnim smjerom iz pravca istoka (Solin) u pravcu zapada (Trogir).

Došlo je do sudara između prednjeg lijevog dijela vozila i prednje strane motocikla, na dijelu puta brze ceste namijenjene kretanju vozila iz pravca Trogira prema Solinu pri čemu je na mjestu nesreće preminuo vozač motocikla.

Dežurna zamjenica je, nakon uviđaja, naložila obdukciju tijela smrtno stradale osobe, toksikološko vještačenje učesnika nesreće te izradu saobraćajno-tehničkog vještačenja, nakon čega će u saradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske nastaviti s provođenjem daljnjih izvida radi utvrđivanja svih okolnosti saobraćajne nesreće", kažu iz Tužilaštva Hrvatske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije