Detalj koji je ostao nezapažen: Sommer je lijevom rukom 'psihički slomio' Mbappea

0
Radiosarajevo.ba
Detalj koji je ostao nezapažen: Sommer je lijevom rukom 'psihički slomio' Mbappea
FOTO: Screenshot / Mbappe je promašio odlučujući penal tokom sinoćnje utakmice

Jedna od senzacija ovogodišnjeg Eura je svakako ispadanje aktualnih svjetskih prvaka, Francuza. Švicarska je bila s(p)retnija u izvođenju jedanaesteraca i plasirala se u četvrtfinale.

Nakon 120 minuta igre, Francuska i Švicarska su i dalje bile izjednačene. U izvođenju jedaneasteraca obje su reprezentacije bile jednako uspješne u prvih devet šutiranja. Ipak, peti francuski izvođač Kylian Mbappe se pokazao kao najveći tragičar. Švicarski golman Yann Sommer je pročitao njegov udarac i odveo Švicarsku u četvrtfinale.

Zanimljiva situacija dogodila se upravo kod tog zadnjeg penala. Sommer je pokušao zbuniti Mbappea, mahnuvši lijevom rukom. Golman Borussije Monchengladbach se nakon toga ipak bacio u svoju desnu stranu, a upravo je na tu stranu išla i Mbappeova lopta.

Naravno, Sommerova reakcija je odmah postala viralni hit (iako je možda bila čisti refleks). Šaljivi komentari na društvenim mrežama objašnjavaju kako je Sommer zapravo pokazao Mbappeu na koju stranu da puca, ali mladi ga Francuz nije poslušao…

Pogledajte: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije