Derbi u Bergamu, Džeko postigao gol u trećoj minuti

0
Radiosarajevo.ba
Derbi u Bergamu, Džeko postigao gol u trećoj minuti
foto: Prtscr/Twitter / Edin Džeko postigao gol protiv Atalante

Edin Džeko je već u trećoj minuti utakmice Atalante i Rome Vučicu doveo u vodstvo svojim pogotkom na asistenciju Henrikha Mkhitaryana.

Armenac je prošao po lijevoj strani, lijepim centaršutem našao Dijamanta pred golom tima iz Bergama, a Džeko se lijepo namjestio i poslao loptu u mrežu, prenosi scsport.ba.

Našem napadaču ovo je bio 112. pogodak za Romu i nedavno se izjednačio s legendarnim Amedeom Amadeijem koji je postigao 111. pogodaka, a sada ga je naš napadač prestigao.

Dan nakon što je Edin Džeko postigao 111. gol za Romu i tako se izjednačio sa Amedeom Amadeijem na trećem mjestu liste najboljih strijelaca u historiji ovog kluba, oglasila se i kćerka legendarnog fudbalera Rome Maria Grazia i poslala pismo Dijamantu.

"Želim da ti čestitam na postizanju 111 golova za Romu. Isti broj koji je moj otac, Amedeo Amadei postigao za klub i to u istom broju odigranih utakmica - 234.

To je nevjerovatna slučajnost, ali slučajnost koja me čini vrlo zadovoljnom. Svojim golovima pomogao si Romi da dostigne velike visine, pomogao da teške utakmice odu na Rominu stranu, baš kao što je to moj otac nekad radio.

Sviđa mi se ideja da možda možeš vidjeti nešto od sebe samog u Amedeo Amadeiju i možda sada u 2020. godini također i tebe mogu nazivati 'il fornaretto' (mali pekar - nadimak Amadeija) of Roma.

Moj otac je bio veliki Romin navijač, rođen je sa Romom u svom srcu i preminuo je sa njom također. A ja vidim mnogo njega u tebi, jer baš kao i on, ti ne igraš za sebe: Uvijek igraš za svoj tim.

To je vjerovatno razlog zašto ponekad ne uspijevaš postići sve golove koje bi volio, jer žrtvuješ sebe za Romu, jer daješ sve za ekipu.

Nadam se da možeš nastaviti ovako, nadam se da ćeš nam pomoći i odvesti nas do velikih dostignuća kojima se svi mi navijači Rome nadali u proteklim godinama.

To je razlog zašto nisam uznemirena kada vidim da je neko dostigao mog oca kao trećeg strijelca u historiji Rome, jer otac bi bio oduševljen gledati tebe u akciji. Bilo bi mu drago da može prigrliti još jednog profilisanog Rominog centarfora, onakvog kakav je i on bio u svoje vrijeme.

Ako voliš Romu uvijek se nadaš da će neki rekordi eventualno biti oboreni, jer golovi, tvoji golovi, uvijek su bili u službi pomaganja Romi. A ništa nije važnije od Rome.

Forza Edin. Forza Roma", poručila je kćerka legendarnog Rominog fudbalera.

Podsjećamo da je kćerka poslala pismo prije nekoliko dana, kada je Džeko izjednačio rekord.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije