Derbi na Koševu pripao Sarajevu

0
Radiosarajevo.ba
Derbi na Koševu pripao Sarajevu
FOTO: Screenshot / FK Sarajevo

Na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" u Sarajevu odigran je meč 24. kola m:tel Premijer lige BiH između FK Sarajevo i NK Široki Brijeg. Pobjedu je ostvarilo FK Sarajevo rezultatom 1:0.

FK Sarajevoje nastupilo u sastavi:  Kovačević, Pidro, Oremuš, Mešanović, Miličević, Pejović, Milanović, Handžić, Dupovac, Fanimo i Adukor.

NK Široki Brijeg: Miškić, Medić, Obšivač, Čuljak, Jurilj, Stanić, Vukoja, S.Jurić, Begić, M.Jurić i Ikić.

Iz prve velike prilike na utakmici domaći su poveli, a igrao se sedmi minut. Tačnije, to je bio fantastičan prodor po desnoj strani i pogodak Matthiasa Fanima koji se namjestio na lijevu nogu i divno pogodio.

Samo dvije minute kasnije gosti su poravnali nakon kornera i pogotka Stipe Jurića, ali je sudija Petrović poništio gol zbog faula nad Adukorom.

U nastavku susreta Sarajevo je bilo konkretniji tim. Prijetili su Handžić i Mešanović, ali su bili neprecizni. Poluvrijeme je završeno rezultatom 1:0.

50. minuti veliku priliku imao je Handžić. Centaršut Pidre bio je sjajan, a napadač Sarajeva glavom loptu prebacuje tik pored stative golmana Miškića.

Mogli su gosti do poravnanja nakon sat vremena igre. Nakon izblokiranog udarca, lopta dolazi do Jurilja koji je driblao u više navrata i na kraju ostao bez pozicije za šut, iako je bio u sjajnoj situaciji.

Sarajevo je moglo riješiti meč i u 71. minuti. Ivan Jukić je neposredno nakon ulaska u igru izašao sam pred Miškića, ali je šutirao direktno u golmana Širokog. Deset minuta prije kraja nevjerovatna prilika za Široki i još bolja intervencija rezerviste Hodžića. Lopta je dolazila do Ikića koji je bio pred praznim golom, ali je Hodžić čudesno reagovao i izbacio loptu došavši sa leđa napadaču Širokog.

Ostalo je 1:0, iako smo gledali meč sa mnogo prilika na obje strane, pa je tako Sarajevo upisalo zlata vrijednu pobjedu protiv rivala koji sada ostaje na minusu od osam bodova.

Premijer liga BiH se nastavlja u ponedjeljak utakmicom Olimpik – Velež koja počinje u 18.00 sati.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije