Osim nakon utakmice: Mora negdje pročepiti

2
Radiosarajevo.ba
Osim nakon utakmice: Mora negdje pročepiti
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Amar Osim

Željezničar još jednom nije uspio pobijediti Tuzla City, a današnja utakmica na Grbavici u okviru 23. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine završena je bez pogodaka.

Amar Osim, trener Željezničara, smatra da je njegov tim bio bliži pobjedi, a skrenuo je pažnju da je ponovo bilo diskutabilnih sudijskih odluka.

“Nakon malo nervoznog i smušenog prvog poluvremena, a s obzirom na situaciju u kakvoj smo, to je i logično da ne budeš najkomotniju, u drugom smo prevladali taj strah i nervozu. Dominirali smo. Vršili smo pristisak i imali obećavajućih šansi”, rekao je Osim, dodavši:

“Bilo je opet situacija koje su bile distutabilne. Nismo dozvolili Tuzli ništa. Na kraju OK, bili smo bliži pobjedi. I u prvom dijelu imali smo najbolju pansu. Zalaganje je bilo na visokom nivou, kao borbenost, angažovanost… Pročepit će negdje. Da je bila neka druga ekipa pobijedili bismo. Oni su puni samopouzdanja. S ovakvim zalaganjem mora negdje pročepiti”.

Husref Musemić, šef stručnog štaba Tuzla Cityja, smatra da je rezultat realan i zadovoljan je dosadašnjim učinkom na klupi ovog kluba.

“Mislim da je rezultat realan. U prvom poluvremenu imali smo veći posjed, neke šanse. U drugom Željezničar je izvršio pritisak. Realan rezultat na kraju”, rekao je Musemić, dodavši:

“Zadovoljni smo dosadašnjim učinkom, s obzirom kakav raspored smo imali. Pokušat ćemo iskoristiti pauzu da se osvježimo, da oporavimo povrijeđene igrače. U aprilu je dosta utakmica i gledat ćemo da se što bolje spremimo za to”, piše SCsport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije