Derbi kola na Pecari završen bez golova: Široki i Željo podijelili bodove

0
A. S.
Derbi kola na Pecari završen bez golova: Široki i Željo podijelili bodove
Foto: FK Željezničar / Zanimljiv dvoboj na Pecari odigrali Široki i Željo

Derbi susret večeras je odigran na Pecari u okviru 8. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, a sastali su se Široki i Željezničar.

Konačan rezultat bio je 0:0, a za pobjedom više treba da žale gosti.

Plavi su bili bolji tim, posebno u prvom dijelu, ali nisu uspjeli doći do pobjede.

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Prvo poluvrijeme

U prvom dijelu nešto opasniji bio je Željezničar. Gosti su prijetili tražili put do gola, ali se Miškić isto tako dosta puta istakao dobrim intervencijama.

Prvu bolju akciju upisali smo u 21. minuti. U kontri, dva na jedan, Bojo s desne strane nije uspio da pronađe potpuno usamljenog Mujezinovića. Umjesto da mu da loptu na zicer, dogodio je jednog defanzivca Širokog i propala je odlična prilika.

U 30. minuti nova velika prilika za Želju. Juričić je centrirao, Subašić lijepo primio loptu na prsa - šutirao je volejom, a Miškić fantastično odbranio.

Široki je prvu bolju akciju imao u 34. minuti. Prvo je Paponja imao priliku, a potom je Begić mogao bolje reagirati.

Posljednju priliku u prvom poluvremenu smo zapisali u 45. minuti kada je Mujan sjajno šutirao sa oko 30 metara. Lopta je otišla - pored gola.

Drugo poluvrijeme

Drugo poluvrijeme je - razočarenje. Prvu akciju bilježimo u 66. minuti kada je Željezničar imao opasan napad. Bojo je pokušao da pronađe Juričića, ali nije uspio.

U 76. minuti zaprijetili su domaći - Musa je šutirao glavom, ali nekoga je zakačila lopta i nije bilo problema za Bendera.

Do kraja smo gledali jednu vrstu uspavanke. Teško su napadači dolazili u prilike da ugroze protivničke odbrane. Sudija je sa žutim kartonima u drugom dijelu "nagradio" igrače Širokog Paponju i Vukoju (u prvom žuti dobio Brekalo, op. a.).

Sudija je produžio drugo poluvrijeme za četiri minute, ali se mreže nisu tresle. Ostalo je Široki - Željo 0:0. 

Danas ranije, Rudar je pobijedio Posušje sa 3:0.

     

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije