Fenomenalan meč: Mehanović u finišu donio pobjedu Tuzla Cityju protiv Rudar Prijedora

0
Radiosarajevo.ba
Fenomenalan meč: Mehanović u finišu donio pobjedu Tuzla Cityju protiv Rudar Prijedora
FOTO: Facebook / Arhiv

Sjajna utakmica sedmog kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine viđena je na Tušnju, a Tuzla City je savladao Rudar Prijedor golom u finišu utakmice (3:2) te je tako ekipa iz Simin Hana došla do pete pobjede u domaćem prvenstvu ove sezone.

Prvi udarac na utakmici uputio je Mešinović u devetoj minuti, a lopta je otišla pored gola. Veliku priliku imali su domaći u 12. minuti. Mehidić je odlično uposlio Mešinovića, koji je iz dobre situacije šutirao ravno u Šćekića. Na drugoj strani Dojčinović je poslao jednu loptu daleko od okvira gola.

Uslijedio je period bez većih šansi, a nakon pola sata igre Mišić je sjajno uposlio Doffa, koji se još bolje snašao i pogodio za vodstvo Tuzla Cityja. Mešinović je bio u velikoj prilici u 33. minuti, ali je izblokiran.

'Sarajevo zaslužuje najbolje': Novi tramvaji voze gradom, ministar objavio i snimak

'Sarajevo zaslužuje najbolje': Novi tramvaji voze gradom, ministar objavio i snimak

Samo minutu nakon toga ekipa iz Simin Hana udvostručila je prednost. Nakon prečke Mešinovića lopta se odbila do Krpića, a potom došla Mišića, koji je pogodio za 2:0. Poništen pogodak Mišića u 37. minuti zbog ofsajda.

Tuzla City je mogao otići na tri gola prednosti u 43. minuti, ali je Džafić sa svega nekoliko metara prebacio loptu preko gola. Uslijedila je odmah kazna. Santos je probio po lijevoj strani i ubacio, a Jakupović je pogodio za 2:1 i vratio Rudar u igru.

Nakon pet minuta igre u drugom dijelu viđena je dobra šansa za goste, Santos je poslao loptu preko gola. Nova priliku Rudar Prijedor je imao šest minuta poslije, ali je Jakupović šutirao ravno u Fejzića. Na drugoj strani Krpić je poslao loptu glavom preko gola, piše SC Sport.

Rudar Prijedor je u 64. minuti uspio doći do poravnanja, a stijelac za 2:2 bio je Dojčinović. Sjajan volej Doffa u 70. minutiodbranio je Šćekić. Odmah nakon toga pokušao je i Čeliković, no lopta je otišla preko gola gostiju.

Mešinović je još jednom pokušao u 73. minuti, a nedugo nakon toga na drugoj strani Fejzić je zaustavio Dojčinovića. Nukić je bio u prilici u 79. minuti, međutim lopta je otišla pored gola. Pokušaj Halilovića sa velike udaljenosti odbranio Fejzić u 82. minuti.

Kada se činilo da će meč završiti neriješeno, u 89. minuti na pravom mjestu našao se Mirzad Mehanović i pogodio za pobjedu Tuzla Cityja. Rudar Prijedor je do kraja utakmice imao još dvije velike prilike, no rezultat se nije mijenjao.

Tuzla City – Rudar Prijedor 3:2

Stadion: Tušanj (Tuzla). Sudija: Aleksandar Njegomirović (Prnjavor). Žuti kartoni .

FK TUZLA CITY: Fejzić, Šukilović, Morris, Nukić, Mehidić, Gavrić, Mišić, Džafić, Doffo, Mešinović, Krpić.

FK RUDAR PRIJEDOR: Šćekić, Pekija, Pavlović, Dojčinović, Sajak, Burazor, Smajić, Marić, Jakupović, Santos, Mandić.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije