Derbi kola Grupe E: Wales dočekuje razigranu Czech R.

0
Radiosarajevo.ba
Derbi kola Grupe E: Wales dočekuje razigranu Czech R.
EPA / Gareth Bale

Danas se nastavlja odigravanje utakmica kvalifikacija za naredno Svjetsko prvenstvo u nogometu. Jedna od najzanimljivijih utakmica će se odigrati u Grupi E, gdje će se sastati Wales i Czech R. Utakmica počinje u 20.45 sati.

Reprezentacija Walesa važi za reprezentaciju sa čvrstom posljednjom linijom te Baleom, Wilsonom i Jamesom koji su glavni kreatori i realizatori igre.

Ipak, Bale je daleko od najboljih dana, James nije starter u Manchesteru a mladi Wilson još uvijek nije dovoljno kvalitetan igrač da nosi reprezentaciju. Stoga treba očekivati nešto lošije rezultate Walesa u ovom ciklusu kvalifikacija. Oni su kvalifikacije započeli porazom od Belgije a danas će igrati protiv Češke koja je u odličnoj formi.

Češka je na posljednje četiri utakmice upisala tri pobjede uz remi protiv Belgije te bi sa ovakvim igrama možda čak mogli konkurisati i Belgiji u borbi za prvo mjesto na tabeli. Estoniju su savladali sa čak 6-2 a protiv Belgije su također igrali sjajno i imali su i više gol prilika. Ekipa Češke u svom sastavu ima mnoštvo kvalitetnih igrača, imaju kvalitetne i zamjene na svakoj poziciji te su sigurno kompletnija reprezentacija od Walesa, u dosadašnjim utakmicama kvalifikacija su igrali daleko kvalitetniji nogomet te očekujemo da Češka odnese bodove iz Cardiffa.

Kladionica MOZZART je za ovaj meč pripremila odlične kvote. Tako je kvota na pobjedu Walesa 2,80, neriješeno 3,00, a na pobjedu Czech R 2,75.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije