Kvalifikacije za Euro 2022: Zmajevi će protiv Njemačke igrati u prisustvu navijača

0
Radiosarajevo.ba
Kvalifikacije za Euro 2022: Zmajevi će protiv Njemačke igrati u prisustvu navijača

Početkom novembra startuju kvalifikacije za Europsko rukometno prvenstvo koje će se 2022. godine igrati u Mađarskoj i Slovačkoj. Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupit će u Grupi 2, zajedno sa selekcijama Austrije i Njemačke, a prve dvije selekcije osigurat će plasman na Euro.

Prvu utakmicu puleni Bilala Šumana igrat će 5. novembra protiv Njemačke u gostima. Njemački rukometni savez (DHB) dao je više informacija o utakmici čiji je domaćin Düsseldorf.

"Kako sada stvari stoje, utakmici će moći prisustvo najviše 2.640 gledalaca, po istim pravilima po kojima je Düsseldorf krajem septembra bio domaćin meča njemačkog Superkupa između prvaka THW Kiela i vicešampiona SG Flensburg-Handewitta. U dvorani je tada bilo 2.100 gledalaca, uz stroga higijenska pravila i držanje socijalne distance, kao i obavezu nošenja zaštite za usta i nos. Za utakmicu Njemnačka – BiH dvorana će ponovo biti podijeljena na različite zone za posjetitelje. Zdravlje svih koji se nađu u dvorani je prioritet", za njemačke medije je rekao izvršni direktor DHB-a Mark Schober.

Inače, utakmice protiv reprezentacije BiH iščekuje se s velikim zanimanjem jer će to biti debi novog selektora Njemačke, jednog od najtrofejnijih svjetskih stručnjaka, slavnog Islanđanina Alfreda Gislasona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije