Kup BiH / Darko Vojvodić, trener Olimpika: Široki je favorit, ali...

03. 03. 2020. u 07:36:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 31

Nogometaši Olimpica će odmjeriti snage protiv ekipe Širokog Brijega, a šef stručnog štaba tima sa Otoke Darko Vojvodić, oprezan je pred ovaj duel.

"Široki je favorit kada govorimo o toj utakmici i da susret dolazi u jako neugodno vrijeme. To je prva utakmica koja nas čeka u ovoj godini i nimalo naivan protivnik. Jedan jako kvalitetan tim koji sam već imao priliku gledati nekoliko puta. Široki Brijeg ima jednu mladu ekipu, koja je u ovom momentu kvalitetnija od nas. Sve ono što bi mi učinili tamo u smislu prolaza bio bi jedan ogroman podvig, ali fudbal je i zanimljiv zato što bolji uvijek ne pobijedi, tako da ne idemo na Pecaru sa bijelom zastavom", rekao je Vojvodić.

Imali ste priliku da ih gledate dva puta, dok oni nisu imali priliku gledati vaš tim u takmičarskim utakmicama. Da li je to prednost za vas i vaše izabranike?

"Nema tu neke prednosti, svako svakoga zna, ili imate ekipu ili je nemate. Široki ima ekipu i baš ih briga da li će ih neko gledati ili neće, oni imaju svoj način igre i u Cipetiću i Ćoriću imaju dva zaista vrhunska igrača, zatim Angelovu, Pervanu, koji im je donio "šmek" u igri koji im je falio, mislim da su sastavili veoma dobru i mladu ekipu. Možda imaju dosta povrijeđenih igrača, ali ovi koji su ih zamijenili to su uradili na najbolji mogući način, tako da za mene je Široki odigrao dvije odlične utakmice ove sezone", ističe trener Olimpika.

Vojvodić se potom osvrnuo na svoju ekipu i sastav sa kojim će istrčati na Pecari.

"Imamo dosta problema pred utakmicu sa Širokim Brijegom, jer nam tu ne mogu igrati Adnan Osmanović, Nikola Mojović i Nikola Baban, jer su već igrali u Kup takmičenju. Faris Handžić, Muamer Adžem i Zajko Zeba su bili bolesni, jer ni nas nije zaobišla ova gripa, tako da Handžić sigurno neće moći, a za Zebu i Adžema ćemo vidjeti. Jučer su trenirali, ali iza njih je kraća pauza, no vjerovatno će biti spremni za ovu utakmicu.

Kenan Handžić je imao problem sa povredom, ali je jučer trenirao i vidjet ćemo u kakvom je stanju. Svi ostali igrači su spremni i vjerujem da će dati svoj maksimum, a za šta će to biti dovoljno vidjet ćemo. U ovoj utakmici ne možemo igrati sistem u kojem smo igrali tokom priprema, zbog konfiguracije ekipe u ovom momentu, ali i načina na koji igra Široki, morat ćemo promijeniti sistem igre", zaključio je trener Olimpika.

NEMA KOMENTARA