Darko Vojvodić: Olimpik će naredne sezone igrati Premijer ligu BiH

Radiosarajevo.ba
Darko Vojvodić: Olimpik će naredne sezone igrati Premijer ligu BiH
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Darko Vojvodić: Novi trener Olimpika

Darko Vojvodić danas je na konferenciji za medije iz Sarajeva predstavljen kao novi trener Olimpika. Iskusni strateg na klupi Vukova naslijedio je Esada Selimovića, koji je podnio ostavku zbog privatnih razloga.

"Jako mi je drago što sam ovdje. Znate da nisam svako, ovu ligu sam osvajao dva puta. Jednom direktno i jednom indirektno. Osvajao sam i Prvu ligu RS i mislim da sam došao u pravi klub u pravo vrijeme. Drago mi je da sarađujem sa ovakvim ljudima. Ubijeđen sam i garantujem da će Olimpik naredne sezone igrati Premijer ligu. Danas svi mogu vidjeti da je Olimpik sve jači i da nije u silaznoj putanji kako neki misle”, kazao je Vojvodić.

Inače, Vojvodić je ekspert za promociju u elitni rang takmičenja, jer je u dosadašnjoj karijeri dva kluba vodio do Premijer lige BiH. U sezoni 2016/17 sa GOŠK-om se prošetao Prvom ligom Federacije BiH, dok je prošle sezone sa banjalučkim Borcem osvojio Prvu ligu RS.

Posljednji angažman imao je u srbijanskom prvoligašu Radničkom iz Kragujevca, odakle i stiže na Otoku. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije