Dani Alves mijenjao iskaze: Snimci nadzornih kamera otkrivaju ključni dokaz u istrazi

1
Radiosarajevo.ba
Dani Alves mijenjao iskaze: Snimci nadzornih kamera otkrivaju ključni dokaz u istrazi
EPA / Dani Alves

Španski i brazilski mediji su objavili nove detalje silovanja dvadesettrogodišnje djevojke, koje je navodno počinio fudbaler Dani Alves 30. decembra prošle godine u noćnom klubu Saton u Barseloni.

Djevojka ga je dva dana kasnije prijavila policiji, a nakon što je optužen za teško krivično djelo, fudbaler je nekoliko puta mijenjao iskaz. Zbog toga je, pišu španski mediji, istražni sudija odlučio da ga zadrži u pritvoru.

Skandal u svijetu nogometa: Dani Alves uhapšen u Barseloni

Skandal u svijetu nogometa: Dani Alves uhapšen u Barseloni

Vozači, naoružajte se strpljenjem: Velika gužva na Stupu zbog udesa

Vozači, naoružajte se strpljenjem: Velika gužva na Stupu zbog udesa

S druge strane, žrtva napada dala je identičan iskaz policiji i pred sudijom.

Alves je policiji rekao da se između njega i djevojke zapravo ništa nije dogodilo i da je uopće ne poznaje. Rekao je da je jedina veza to što su bili u noćnom klubu u isto vrijeme, kao i da je on tamo bio vrlo kratko.

Međutim, nakon što je uhapšen dao je dva različita iskaza pred sudijom.

U prvom je naveo da je djevojku slučajno zatekao u toaletu VIP dijela kluba, nakon čega je ubrzo izašao iz odatle, uz napomenu da je njihov kratak susret bio jedini kontakt među njima.

U drugoj izjavi tvrdio je suprotno: da je imao seksualni odnos sa djevojkom u toaletu kluba uz njenu saglasnost.

Španski Periodiko piše da snimci nadzornih kamera otkrivaju ključni dokaz u istrazi i da je Alves promijenio svoje svjedočenje kada se suočio sa njima.

Oni pokazuju da su Alves i žrtva napada bili u toaletu istovremeno 15 minuta. Ovo je daleko više od onoga što je Alves tvrdio i tačno onoliko koliko djevojka tvrdi od početka. Također, izjave svjedoka pobijaju fudbalerove.

Prijatelji napadnute djevojke i konobar kojeg je Alves poslao da ih pozove za svoj sto odmah su rekli policiji da je on prišao djevojci. Međutim, navode da je ubrzo postao nasilan.

"Čvrsto ju je uhvatio za ruku i zahtijevao da ga uhvati za međunožje. Učinio je to dva puta, uprkos tome što mu se opirala", piše list.

Ona tvrdi da ju je Alves tada zgrabio za ruku i odvukao do toaleta. Rekla je da je pokušala da pobjegne odatle, ali da je Alves zatvorio vrata i spriječio je u tome.

"Žrtva je izjavila da joj je Alves podigao haljinu, zamolio je da kaže da je ona njegova "mala k****" i natjerao je da sjedne na njega. Zatim ju je ošamario, bacio na poda i počinio krivično djelo silovanja. Rekao je da sačeka dok ne izađe iz toaleta", piše Periodiko.

Njemu prijeti zatvorska kazna od četiri do 12 godina ako na suđenju bude proglašen krivim. Brazilska legenda Barselone i najtrofejniji fudbaler u historiji došao je u katalonski grad krajem prošle godine na sahranu svoje tašte, a tada se dogodio napad za koji je optužen i priveden.

Djevojka koja je žrtva napada insistira na tome da ne želi nikakvu nadoknadu za pretrpljenu traumu i da je njen jedini motiv da dođe do pravde.

U vrijeme napada, Alves je bio igrač meksičkog Pumasa, koji ga je otpustio odmah nakon što je optužen za silovanje, prenosi sportal.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije