Dani Alves: Sutra bih se vratio u Barcelonu

AA
Dani Alves: Sutra bih se vratio u Barcelonu
EPA / Dani Alves
Dani Alves, fudbaler Paris Saint-Germaina, izjavio je da bi se sutra vratio u Barcelonu kada bi dobio poziv da ponovo dođe u redove katalonskog kluba.

Brazilski reprezentativac je napustio Barcelonu 2016. godine i prešao u redove italijanskog Juventusa iz kojeg je godinu dana kasnije otišao u PSG.

“Barcelona je moj dom. Nemoguće je reći da se ne bih vratio. Sutra bih se vratio da me Barcelona zovne“, kazao je Alves za brazilske medije.

Naglasio je da se osjetio povrijeđenim, jer je morao napustiti Barcelonu nakon 23 pehara osvojena tokom osam godina.

“Željeli su da se oprostim, ali sam im rekao ne, jer smatram to mjesto mojim vječnim domom i kada nešto smatrate svojim domom onda ne morate reći zbogom. U čemu je smisao opraštanja, ako ćeš se vratiti“, zapitao je na kraju Alves.

Brazilac je ove sezone sa PSG-om osvojio naslov šampiona Francuske i Liga kupa, a igraće i finale Kupa. Sa pariskim klubom ima ugovor na još godinu dana. Iako su mu 34 godine trebao bi biti među reprezentativcima Brazila koji će putovati na Svjetsko prvenstvo koje će se održati od 14. juna do 15. jula u Rusiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije