Danas se igra 142. gradski derbi između Željezničara i Sarajeva

0
Radiosarajevo.ba
Danas se igra 142. gradski derbi između Željezničara i Sarajeva
Print Screen / Vinko_Martinovic_Amar_Osim

Bit će to posljednja utakmica u okviru 20. kola Premijer lige BiH uz direktan TV prijenos na kanalu Arena Sport i Moja TV, a susret će uživo sa tribina stadiona Grbavica pratiti i selektor naše reprezentacije Ivajlo Petev. Utakmica počinje u 17.30 sati.

Željezničar u najveći bh. derbi ulazi sa trećeg mjesta i ima 36 bodova, dok je Sarajevo prvoplasirano na tabeli sa 45 osvojenih bodova.

Prvi duel ove dvije momčadi u tekućoj sezoni odigran na stadionu Asim Ferhatović Hase okončan je rezultatom 1:1. Rahmanović, koji je u zimskom prelaznom roku napustio Bordo klub, je zabio za Sarajevo, dok je Alispahić bio strijelac za Željezničar.

Za razliku od te utakmice, Sarajevu će nedostajati i Tatar te Šerbečić (obojica napustila klub), dok je Želju od standardnih igrača napustio samo Hajdarević.

Trener Želje Amar Osim rekao je da je ovaj susret specifičan jer je prvi u nastavku sezone.

“Prva utakmica je specifična jer niko ne zna na čemu je. Ne znam kada igra protiv prve na tabeli je li to dobro ili nije, teoretski možda i jeste, ali nismo ni mi toliko loši. Nešto smo radili i pripremali se. Mi nismo previše mijenjali za razliku od njih, ali to ne mora ništa da znači. Moramo izbjeći zamku prema kojoj nam sve ovisi o ovoj utakmici što je relativno netačno. Šta god da se desi nama ostaje 13 kola gdje se moramo boriti kao lavovi”, kazao je Osim uoči derbija.

Njegov kolega na suprotnoj strani Vinko Marinović ističe da su njegovi igrači spremni za utakmicu.

“Cijelu ovu sedmicu smo posvetili pripremi gradskog derbija sa Željezničarom. Zna se uvijek šta znači jedan takav suret, tako da su svi igrači spremni. Sigurno je da će dati maksimum, no derbi je uvijek specifičan i taj susret mogu da odluče najsitniji detalji. Potrebno je biti skoncentrisan i maksimalno pripremljen za svaku situaciju. Nadam se da ćemo biti spremni i opravdati ono što se od nas očekuje”, riječi su Marinovića.

Utakmicu Sarajevo – Željezničar sudit će najbolji bh. arbitar Irfan Peljto.

Utakmicu možete pratiti na OVOM i OVOM linku.

Kladionica MOZZART je za ovu utakmicu ponudila odlične kvote. Tako je kvota na pobjedu Željezničara 2,80, neriješeno 2,75, a na Sarajevo 2,80.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte na ovom LINKU.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije