Danas na Mundijalu: Pakuje li Messi kofere za povratak u Argentinu?

Radiosarajevo.ba
Danas na Mundijalu: Pakuje li Messi kofere za povratak u Argentinu?
Foto: Twitter / Messi
Leo Messi i društvo su večeras od 20 sati na velikom iskušenju protiv Nigerije, jer je Gaučocima potrebna pobjeda da bi ostali na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

U jednoj varijanti im ona i neće biti dovoljna, u slučaju da i Argentina i Island ostvare pobjede sa identičnim rezultatom ili identičnom gol-razlikom. U tom slučaju, drugi putnik za osminu finala, pored Hrvatske, bio bi Island.

Argentina i Nigerija su igrali i na prošlom Mundijalu u Brazilu, kada je i Bosna i Hercegovina bila, zajedno s Iranom, s njima u grupi. Leo Messi je tada postigao dva gola u pobjedi od 3:2, a to su dva od ukupno pet golova koliko ih je igrač Barcelone postigao na četiri Mundijala na kojima je igrao.

Sjajni Ahmed Musa je tada postigao oba gola za Nigeriju, a i večeras će on biti najveća prijetnja po gol Argentine, jer je u meču protiv Islanda (2:0, oba gola) pokazao da se nalazi u odličnoj formi. 

Hrvatska u ovoj grupi je osigurala plasman u osminu finala. Selektor Zlatko Dalić je na konferenciji za medije kazao da njegovi igrači neće kalkulirati u ovoj za njih ne tako važnoj utakmici. 

On je želio otkloniti sumnje da će Vatreni igrati pod ručnom, da bi iz igre izbacili Argentinu i Messija i društvo poslali kući.

"Igrat ćemo maksimalno ozbiljno. Ko kalkulira na kraj ništa ne dobije", naglasio je Dalić.

Rezultati by SofaScore

U grupi C, koja je na rasporedu od 16 sati, ne očekuje se mnogo uzbuđenja. Francuska je s dvije pobjede ovjerila vizu, dok se drugi putnik traži između Danske i Australije. Danska je u boljoj situaciji, jer im bod protiv Francuza osigurava prolaz. 

U slučaju da izgube od Trikolora, onda će s pažnjom pratiti razvoj situacije između Australije i Perua. recimo, ako Australija dobije Peru sa 2:0 ili bilo kojim drugim rezultatom sa dva i više gola razlike, a Danska izgubi od Francuske, oni će u osminu finala.

Ako dobiju sa jednim golom razlike Peru, onda trebaju priželjkivati da Francuska da dva i više golova nadigra Dansku.

Kalkulacija je mnogo, a odluka o još dva putniku za osminu finala, nakon što su Urugvaj, Rusija (grupa A), te Španija i Portugal (grupa B) osigurali plasmane, past će prije 18 sati.

Uživo na BHT1 pratite mečeve Danska-Francuska i Island-Hrvatska, a susrete Australija-Peru i Nigerija-Argentina gledajte na portalu bhrt.ba.

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije