Hadžibegić: Sve mi miriše na sudare favorita već u osmini finala

Radiosarajevo.ba
Hadžibegić: Sve mi miriše na sudare favorita već u osmini finala
Svjetsko prvenstvo u Rusiji nastavljeno je prvim utakmicama trećeg kola u grupama. Danas smo gledali četiri utakimica i 12 pogodaka.

U grupi A ništa novo, ali su dvije utakmice dale stvarne vrijednosti ovih ekipa. Saudijska Arabija je odigrala utakmicu koju niko nije očekivao poslije  onih 0:5 protiv Rusije. 

Odigrali su u sistemu 4-5-1 i pored početnog minusa od 0:1, napravili su rezultatski preokret koji niko nije očekivao. Pokazali su prave moralne vrijednosti. 
 
Egipat razočarenje. Prva utakmica slaba, druga koja je dala neku nadu sa povratkom Mohameda Salaha i ova treća koja je jako čudna. Mislim da zasluženo idu kući. 
 
Urugvaj - Rusija, svaka ekipa sa po šest bodova, igrali su za prvu poziciju. 
 
Očekivali smo ipak bolji rezultat za Rusiju, poslije dvije utakmice dobrog kvaliteta. Pali su na dobru ekipu Urugvaja, ekipu "vukova" na terenu.
hadzibegic.jpg - undefined

Istina, Rusija nije bila loša, ali Urugvaj je dao golove u ključnim momentima sa  dosta sreće. Dobra utakmica. Rusi sa postavkom 4-2-3-1 nisu imali rješenje za Cavanija i Suareza u 4-3-1-2 sistemu.

I u grupi B ista situacija. Portugal je mislio lagano do pobjede, čak je sebi priuštio luksuz da Ronaldo promaši penal. Ostali su ozbiljni, a i selektor je davao minutažu nekim igračima. I na ovoj utakmici VAR je pokazala svoju moć. 

Mislim da će Portugal, kao i Urugvaj biti tvrd protivnik u drugom krugu. Španija je imala tešku utakmicu sa revoltiranim Marokom. 

 Maroko vrlo rano postiže gol za 1:0, kasnije je opet vidio 2:1 i šteta je što ne idu dalje. 
 
Početne analize utakmica i  rezultati su mimo nekih očekivanja. Vidjet ćemo ko će se kvalifikovati za drugi krug.
 
Plasman u grupama je mimo olekivanja, tako da ćemo možda vidjeti i neki duel favorita mnogo ranije. Možda i u osmini finala.
 
U svakom slučaju ima golova, nijedna utakmica bez golova, a i spektakularnih poput gola Quaresme. 
 
Bit će ih još... 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije