Danas na Mundijalu: Brazil bez Marcela, Belgija favorit protiv Japana

Radiosarajevo.ba
Danas na Mundijalu: Brazil bez Marcela, Belgija favorit protiv Japana
Nogometna ludnica u Rusij ise nastavlja već danas, kada su na rasporedu nove dvije utakmice osmine finala Svjetskog prvenstva.

Već od 16 sati na terenu će biti reprezentativci Brazila i Meksika.  Marcelo neće igrati za Brazil, potvrdio selektor Tite.

Bek Reala zamijenjen je u pobjedi nad Srbijom (2:0) zbog problema s leđima, a kasnije se čak nagađalo da ih je uzrokovao madrac u hotelskom krevetu!?

"Igrat će tim koji je završio prošlu utakmicu", rekao je Tite.

Tako će Neymar, Coutinho i Willian biti u napadu, Thiago Silva i Miranda bit će stoperi, a Gabriel Jesus dobio je prednost pred Robertom Firminom.

Meksiko je na zadnjih šest Mundijala prošao grupu i svaki put ispao u osmini finala. Sada imaju težak zadatak da prođu dalje pored jednog od favorita na SP-u. Zanimljivo, Brazil nije poražen u posljednjih 20 susreta, dok Meksiko nije već pet mečeva odigrao neriješeno.

"Nismo bez šansi. Moramo biti strpljivi i tražiti šansu. Bit će teško, ali želimo konačno prekinuti taj maler ispadanja u osmini finala", kazao je selektor Meksika Juan Carlos Osorio

Vjerovatni početni sastav Brazila: Alisson – Fagner, T. Silva, Miranda, Filipe Luis – Casemiro – Paulinho, Coutinho, Willian, Neymar – G. Jesus.

Vjerovatni početni sastav Meksika: Ochoa – Alvarez, Salcedo, Ayala, Gallardo – Herrera, Guardado – Layun, Vela, Lozano – Chicharito.

Meč se igra u Cosmos Areni u Samari, a glavni sudija je Rocchi iz Italije.   

Od 20 sati igraju Belgija i Japan. Sasvim očekivano je u osmini finala selekcija Belgije, koju mnogi vide i puno dalje od ove runde Mundijala.

No, pravo iznenađenje selekcija Japana, koja je imala jednu nezgodnu grupu u kojoj su bili autsajderi, ali su ipak uspjeli osvojiti drugo mjesto i izboriti nokaut fazu. Zanimljivo, zahvaljujući broju žutih kartona. 

"Januzaj neće igrati protiv Japana", rekao je Martinez. 

Belgijski portal Sport.be navodi da je Junuzaj dobio udarac u koljenu.

Belgija je upisala sve tri pobjede, s tim da su očekivano najteže do trijumfa došli protiv Engleske u trećem kolu. Japan je počeo pobjedom (Kolumbija 2:1), a onda su padali pa su remizirali (Senegal 2:2) i na kraju i izgubili (Poljska 0:1), što ih nije preskupo koštalo.

Prije nešto više od pola godine je Belgija u prijateljskom meču pobijedila Japan sa 1:0. 

Vjerovatni početni sastav Belgije: Courtois – Alderweireld, Boyata, Vertonghen – Meunier, Witsel, de Bruyne, Carrasco – E. Hazard, Mertens – R. Lukaku.

Vjerovatni početni sastav Japana: Kawashima – H. Sakai, Yoshida, Shoji, Nagatomo – Hasebe, Shibasaki – Haraguchi, Kagawa, Inui – Osako.

 Meč se igra u Rostov Areni u Rostovu, a glavni sudija je Diedhiou iz Senegala.  

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije