Danas krizna sjednica: Ancelotti pred otkazom

J. M.
Danas krizna sjednica: Ancelotti pred otkazom
Foto: Anadolija / Carlo Ancelotti
Nakon debakla na Parku Prinčeva, poraza od PSG-a 0:3 u Ligi prvaka, ekspedicija Bayerna se "pokisla" vratila u München.

U Lufthansinom avionu na letu LH2571, u biznis klasi, na mjestu 2D sjedio je Carlo Ancelotti, trener Bayerna.

Da li je to bila posljednja utakmica italijanskog stručnjaka na klupi najslavnijeg njemačkog kluba znat će se danas popodne. Uprava Bayerna zakazala je kriznu sjednicu na kojoj će se raspravljati o budućnosti Ancelottija.

"Nemam komentara", rekao je italijanski trener po dolasku u München, a ćutali su i izvršni direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge i sportski direktor Hasan Salihamidžić.

Rummenigge je nešto ranije najavio "detaljnu analizu", no malo ko je očekivao kriznu sjednicu i raspravu o povjerenju Ancelottiju.

Njemački mediji već imaju razrađen scenario u slučaju da Bayern otpusti Carla Ancelottija. Očekuje se da će njegov pomoćnik Willy Sagnol preuzeti funkciju "privremenog" trenera. Sagnol, bivši fudbaler Bayerna, vodio je francuski Bordeaux od 2014. do 2016. godine.

Od toga kako bi se na klupi snašao Sagnol ovisi i dalji razvoj događaja. Govori se da je Thomas Tuchel,  bivši trener Borussije Dortmund, izbor čelnika kluba za Ancelottijevog nasljednika.

A Ancelotti? Ne treba se brinuti za svoju budućnost jer kineski klubovi neće štedjeti milione u namjeri da ga dovedu.

Prvi odgovor kadrovske križaljke dat će današnja krizna sjednica čelnika Bayerna...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije