Sveci razbili Bavarce u Parizu, pobjeda Plavaca u Madridu

Radiosarajevo.ba
Sveci razbili Bavarce u Parizu, pobjeda Plavaca u Madridu
Odigrano je još sedam utakmica drugog kola Lige prvaka u grupama A, B, C i D. Derbi se igrao na stadionu Park prinčeva gdje je domaćin PSG ugostio minhenski Bayern.

Grupa A

Moskovski CSKA večeras je na svom terenu ugostio Manchester United. Gosti su riješili pitanje pobjednika nakon samo 27 minuta igre. United je poveo u četvrtoj minuti susreta, a mrežu Akinfeeva zatresao je Lukaku.

U 19. minuti susreta Šenikov je skrivio jedanaesterac, a na 2:0 s bijele tačke povisio je Anthony Martial. Martial je u 27. minuti u ulozi asistenta, a svoj drugi pogodak na utakmici postiže Romelu Lukaku. Četvrti pogodak United je postigao u 57. minuti susreta, a mrežu domaćina ovaj put zatresao je Mkhitaryan. Moskovljani su počasni pogodak postigli u 91. minuti, a pogodio je Kučaev. 

U drugom susretu grupe A Basel je na svom St. Jakob-Parku dočekao lisabonsku Benficu. Domaćinu su trebale smao dvije minute igre da dođe do vodstva, a mrežu Benfice zatresao je Lang. Do drugog gola Švicarci su došli u 20. minuti utakmice. Steffen je uposlio Oberlina koji trese mrežu Portugalaca. 

Basel do trećeg gola dolazi u 59. minuti. Precizan s bijele tačke bio je Van Wolfswinkel. U 63. minuti Benfica je ostala sa deset igrača, a šest minuta kasnije Basel je postigao i četvrti pogodak. Svoj drugi pogodak na susretu postigao je Oberlin. Peti gol Švicarci su postigli u 77. minuti, a ovaj put pogodio je Riveros.

Grupa B

U derbiju večeri PSG je na svom terenu dočekao minhenski Bayern. Domaćin je do vodstva došao već u drugoj minuti susreta. Neymar je odlično pronašao Danija Alvesa, koji šutira snažno i matira nemoćnog Ulreicha.

Do drugog gola Parižani su stigli u 31. minuti susreta. Veliki posao napravio je Mbappe, a Edinson Cavani je fantastičnim udarcem s vrha šesnaesterca pogodio mrežu Bavaraca. Sveci do trećeg gola dolaze u 63. minuti. Odlično je po desnoj strani porašao Kylian Mbappe centrirao, a odbijenu loptu u mrežu Bavaraca poslao Neymar. 

U drugom susretu grupe B Celtic našeg Joze Šimunovića gostovao je kod Anderlechta. Gosti su do vodstva došli u 38. minuti susreta. Tierney je odlično uposlio Griffithsa koji matira nemoćnog Boeckxa. Do dva gola prednosti Celtic je došao u 50. minuti susreta, a autogol postigao je Kara. Celtic je preko Sinclaira došao do trećeg gola u 92. minuti. Jozo Šimunović je odigrao svih 90 minuta za Celtic.

Grupa C

U drugom derbiju večeri Atletico Madrid je na stadionu Wanda Metropolitano dočekao londonski Chelsea. Na pogodak se čekalo do 40. minute. Minutu ranije David Luiz je skrivio jedanaesterac, a Cuneyt Cakir je pokazao na bijelu tačku. Siguran za vodstvo Jorgandžija bio je Antoine Griezmann.

Chelsea je izjednačio u 60. minuti susreta, a mrežu je nakon asistencije Hazarda pogodio Morata. Chelsea je slavio golom u 92. minuti, a mrežu Jorgandžija pogodio je Batshuayi. 

U drugom susretu Grupe C Roma našeg Edina Džeke je u prvom susretu današnjeg programa drugog kola Lige prvaka slavila na gostovanju kod Qarabaga rezultatom 2:1.

Grupa D

Juventus je na svom terenu večeras dočekao prvaka Grčke Olympiacos. Miralem Pjanić je trebao početi večerašnju utakmicu, ali je na zagrijavanju osjetio bolove u mišiću, pa je ostao na klupi. Juventus je otpor Olympiacosa slomio u 69. minuti susreta. Rezervisti Higuainu trebalo je samo devet minuta na terenu da se upiše u strijelce. Ekipa iz Torina do drugog gola dolazi u 80. minuti, a pogodio je Mario Mandžukić. Miralem Pjanić nije ulazio u igru. 

U drugom susretu grupe D katalonska Barcelona gostovala je u Lisabonu kod Sportinga. Barcelona je povela u 49. minuti susreta, a svoju mrežu za vodstvo Katalonaca zatresao je Coates. 

Liga prvaka, 2. kolo:

Anderlecht - Celtic 0:3 (Griffiths 38, Kara 50-ag, Sinclair)
Atletico Madrid - Chelsea 1:2 (Griezmann 40-pen / Morata 60, Batshuayi 92)
Basel - Benfica 5:0 (Lang 2, Oberlin 20, 69, Van Wolfswinkel 59-pen, Riveros 76)
CSKA Moskva - Manchester United 1:4 (Kučaev 91 / Lukaku 4, 27, Martial 19-pen, Mkhitaryan 57)
Juventus - Olympiacos 2:0 (Higuain 69, Mandžukić 80)
PSG - Bayern Munchen 3:0 (Alves 2, Cavani 31, Neymar 63)
Sporting - Barcelona 0:1 (Coates 49-ag)
Qarabag - Roma 1:2 (Pedro Henrique 28 / Manolas 7, Džeko 15)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije