Željezničar bez Blaža Sliškovića na derbiju u Mostaru

1
Radiosarajevo.ba
Željezničar bez Blaža Sliškovića na derbiju u Mostaru
Foto: Fena / Blaž Slišković

Preostale četiri utakmice 30. kola m:tel Premijer lige BiH bit će odigrane danas. Posebnu pažnju javnosti ima utakmica između Veleža i Željezničara koji počinje u 18 sati.

U popodnevnom terminu zakazani su obračuni “davljenika”, ekipa koje se bore za opstanak. Olimpik dočekuje Mladost, Radnik gostuje u Krupi na Vrbasu, nakon tih susreta trebala bi biti jasnija slika na donjem dijelu tabele.

Dueli Veleža i Željezničara uvijek će imati etiketu derbija, pa čak i danas, iako su dva sastava jedan od drugog udaljeni 13 bodova. Domaćina bi pobjeda znatno približila plasmanu u Evropu, dok Plavi igraju za prestiž te i dalje pokušavaju upisati prvi trijumf ovog proljeća.

FK Željezničar obavještava javnost da Blaž Slišković, šef stručnog štaba Plavih, neće danas voditi ekipu zbog porodičnih problema.

Željezničar u okviru 30. kola m:tel Premijer lige BiH gostuje Veležu, a zbog pomenutog razloga na klupi neće biti Sliškovića, te će Plave danas predvoditi Almir Memić.

Zanimljivo treba biti i na Pecari, gdje će Široki Brijeg ugostiti Tuzla City.

Tri od četiri današnja meča bit će u direktnom TV prenosu.

Raspored 30. kola PLBiH:

Jučer:

Sarajevo – Sloboda 0:0

Borac – Zrinjski 2:1

Srijeda, 12. maja:

15.55 Krupa – Radnik (Arena Sport)

16.00 Olimpik – Mladost

18.00 Velež – Željezničar (Moja TV)

18.00 Široki Brijeg – Tuzla City (Arena Sport)

Kladionica MOZZART je utakmicu između Veleža i Željezničata uvrstila u svoju ponudu. Tako je kvota na pobjedu Veleža 1,65, neriješeno 3,45, a na pobjedu Željezničara 5,40.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDJE.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije