Dan D za transfer Džeke: Medicinski pregled je spreman, kao i dres...

3
Radiosarajevo.ba
Dan D za transfer Džeke: Medicinski pregled je spreman, kao i dres...
FOTO: Arhiv / Edin Dzeko u duelu s igracem Sampdorije

Bosanskohercegovački napadač Edin Džeko vrlo brzo bi trebao postati novi član Intera, prenosi La Gazzetta dello Sport.

Od ljeta 2019. godine špekulacije oko transfera Dijamanta bile su brojne. Mediji su ga selili u Inter, Juventus i Chelsea, ali svaki put bi na kraju prelaznog roka ostajao u Rimu.

Ipak, čini se da ovog puta stvari neće propasti jer pomenuti izvor tvrdi da je sve spremno za medicinski pregled u Milanu. Gazzetta tvrdi da je Inter spremio Džeki dres sa brojem 9 koji će ostati iz Romelua Lukakua koji odlazi u Chelsea u transferu vrijednom 115 miliona eura.

U međuvremenu, Vučica se sprema na život poslije Edina Džeke i radi ubrzano na transferu Andree Belottija iz Torina.

Džeko bi s Interom trebao potpisati ugovor na dvije godine. Neki izvori tvrde da će mu godišnja plata biti 4,5, a neki 5,5 miliona eura.

Dogovor između napadača i aktuelnog prvaka Italije je pao, čeka se samo zeleno svjetlo Rome koje bi trebalo stići danas. Zato su Italijani ponedjeljak označili kao Dan D kada je ovaj transfer u pitanju.

Dijamant nije jedini napadač koji bi narednih dana trebao doći u Inter pošto Nerazzurri pregovaraju i sa Duvanom Zapatom iz Atalante koji bi trebao doći za 40 miliona eura.

Razlog za dolazak dvojice napadača leži u činjenici da će klub, osim Lukakua, ostati i bez Lautara Martineza koji je, navodno, sve dogovorio sa Tottenhamom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije