Dalić dobio baš grubu šamarčinu, a Hrvatskoj se najgora stvar dogodila prije početka utakmice

4
Radiosarajevo.ba
Dalić dobio baš grubu šamarčinu, a Hrvatskoj se najgora stvar dogodila prije početka utakmice
Foto: EPA - EFE / Zlatko Dalić

Ovo je gruba šamarčina Zlatku Daliću i Vatrenima kakvu na velikim natjecanjima ne pamtimo još otkad smo izgubili od Ekvadora prije 22 godine, a bit će sjajno ako je i edukativna jer ostale su dvije utakmice za izboriti prolaz grupe, piše Dražen Antolić za Sportske.

Vatreni su pali kao amateri zato što čak i ono što su odigrali nisu znali naplatiti, a protivnik je uvijek bio za korak ili dva ispred. Jesu li bili impresionirani fantastičnim auditorijem? Ne bi smjeli jer većina igrača ima golemo iskustvo. Dok je Rodri dominirao sredinom terena praćen Pedrijem i Fabianom Ruizom, a Morata se poigravao sa stoperima, glavne hrvatske vedete kao da su bile pod sedativima.

"Prva utakmica uvijek je jako bitna, zato je poraz 0:3 još bolniji, ali srećom sve je i dalje u našim rukama. Ne treba niti očajavati, niti bacati na momčad drvlje i kamenje, međutim ovakva utakmica se ne smije ponoviti.

Kćerka glumice Mije Begović otkrila ime bebe: Bilo je popularno prije sto godina, danas je rijetko

Kćerka glumice Mije Begović otkrila ime bebe: Bilo je popularno prije sto godina, danas je rijetko

Očekujemo sve njih, a definitivno i Dalića, u boljoj formi već u srijedu u Hamburgu. Sad će ponovno maha dobiti priče o Modrićevom zubu godina, u koje nikad nismo vjerovali, no na njemu je da demantira skeptike", dodao je Antolić u komentaru.

Potvrdilo se da je pobjeda u Portugalu bilo najgore što se Hrvatskoj moglo dogoditi, ionako euforično raspoloženje navijača koje se ne temelji na realnosti, otišlo je u nebo, a Španjolska nas je opalila maljem po glavi da vidimo zvjezdice. Bilo je to tvrdo ateriranje, spušteni smo na zemlju bez padobrana i već u srijedu igramo utakmicu godine.

/ Anketa

Ko osvaja EURO 2024?
Rezultati

Španija i njezin selektor Luis de la Fuente očitali su lekciju Hrvatskoj u svemu. Nametnuli se od prve minute, koristili mane i zabijali, a Vatreni su kaskali, i, što je najgore, kad su ih mogli uhvatiti, ili smanjiti distancu, nisu imali završnicu.

Bio je to ciničan nastup koji se oslikava u dobroj statistici u svim rubrikama osim pogodaka, a kao finale u neiskorištenom kaznenom udarcu Brune Petkovića koji ga nije ni smio pucati, te poništenim golom nakon toga.

Pogledajte kako je 50.000 Hrvata uglas otpjevalo himnu u Njemačkoj

Pogledajte kako je 50.000 Hrvata uglas otpjevalo himnu u Njemačkoj

Puno se kod nas govori o naboju, ne pomaže ako si nadtrčan kad se lomi utakmica i o podršci navijača koji su ostali u šoku jer ukoliko je suparnik brži i ima jasnu ideju igre, a ti dopustiš da ti sve slabosti izađu na vidjelo, neće biti dobro. Pritom još svoje vrline baciš u more pa ne zabijaš kad moraš.

Selektor će trebati dobro promisliti o nekim promjenama u sastavu jer sad nam je mač na glavom. To što nemamo brza krila nije moguće popraviti, ali to što nemamo kvalitetnu prevencijsku obranu pa primamo golove praktično iz napada, nešto slično kao u Kataru s Argentinom, to je na vrhunskoj razini na kakvoj igra La Roja nedopustivo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije